השבוע בחג החנוכה כולם מטגנים או קונים סופגניות. אני כבר לא יכולה לשאת את הריח  הטיגון שדבק בבגדי בכל פעם שאני נכנסת לאיזה מרכול או קניון. איזה מזל שכבר נר רביעי וקרוב לוודאי שבשישי הבא תסתיים החגיגה הזו...

 

האמת שגם לי התחשק מאד להכין בצק שמרים ולהינות מזיו תפיחתו הקורנת, אלא שסופגניות לא היו בכלל אופציה כאשר שאלתי את בני הבית, עוגת שושנים לא עברה את אחוז החסימה ולכן החלטתי שאני לא נכנעת והולכת על אפיית חלה לפחות כדי שהיצר השמרי שלי יצא אל הפועל... 

מתוך התוצאות ומעצם העובדה שהחלה נחטפה בעודה חמה, הבנתי שהבחירה שלי היתה מדוייקת ונכונה. 

 

 

בין שלל מתכוני הסופגניות שהגיעו החודש לידי הגיע גם מתכון של מיקי שמו המיועד להכנת סופגניות אפויות. לצורך הכנת החלה התבססתי על המתכון של מיקי שמו אך שיניתי כדי שיתאים לחלה.

 

יצאתי לדרך


 

מרכיבי הבצק

500 גרם קמח - 3.5  כוסות

25 גרם שמרים ? חצי שקית שמרית שמרים טריים

חצי שקית משפר אפיה שמרית,

50 גרם סוכר ? רבע כוס

חצי כפית מלח

1 כפית גרדת לימון

ביצה גדולה

3/4 כוס שמן

כוס מים

 

 

 

ההכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית את כל החומרים במשך 3 דקות. מגבירים את פעילות המיקסר בהדרגה ומערבלים עוד 8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך. 

  

 

מעבירים לקערה משומנת והופכים את הבצק בתוכה כך שיכוסה שמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה מתפיחים למשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

 

לשים את הבצק, אין צורך להוסיף קמח יוצרים חלה קלועה, מפזרים שומשום, מכסים בניילון ומתפיחים שוב.

ואופים בתנור שחומם מראש. האפיה על 180 מעלות כאשר בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (התוצאה נפלאה).


 

קריספית ונפלאה.

 

 

 

חג שמח

שבת טובה.

 

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך 

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשת, בלוגרית.