כולם מכירים ואוהבים את המנה הזו. כל אחד מכין אותה קצת אחרת.

 

המנה משלבת את כל אבות המזון בתוכה והינה בריאה ומזינה מאד. היא מתאימה לילדים שחוזרים מבית ספר בימות החורף, לחייל שחוזר מהבסיס, לסטודנט שמגיע הביתה ולהורים והמבוגרים שבחבורה...

 

פסטה  - פחמימה מורכבת, כלומר איננה הופכת מיד לסוכר וגורמת לעליית האינסולין בדם באופן דרסטי. הפסטה היא פחמימה בריאה (כמובן שעדיף פסטה מחיטה מלאה).

עגבניות-  כדי ליהנות מהערכים התזונתיים של העגבנייה מומלץ לבשל אותה יחד עם שמן זית (רצוי עם הקליפה).

בשר- הינו מקור מצוין לחלבונים ולוויטמין B12. רצוי כמובן להשתמש בבשר רזה או לשלב בשר בקר עם עוף או הודו טחון.

 

"פסטה בולונז של סבתא"

אני מכינה את המנה לפי העקרונות של סבתא שלי שהייתה במקור ממוצא איטלקי. אני מודה שבחרתי להכין את המנה עם קיצורי דרך תוך שימוש במרכיבים עדכניים. בעוד שהיא נהגה להכין את הרוטב מעגבניות טריות ? אני נעזרת בעגבניות מרוסקות משומרות. את הבשר היא היתה קוצצת בסכין, ואילו אני קונה בשר טרי שטוחנים לי בסופר.

 

פסטה בולונז 

 

המרכיבים

 

סיר מספר 1

·        2 בצלים קצוצים דק

·        2 שיני שום קצוצות

·        500 גר' בשר בקר טרי טחון (ניתן לשלב בשר בקר עם עוף או הודו)

·        3 כפות שמן זית לטיגון

·        מלח ופלפל

 

סיר מספר 2

·        800 גר' עגבניות מרוסקות

·        200 גר' רסק עגבניות

·        1-2 כוסות מים

·        2 שיני שום

·        מעט שמן זית

·        כף סוכר

·        מלח ופלפל גרוס

·        חופן עלי בזיליקום קצוצים

·        1 עלה דפנה

·        3 גרגרי פלפל אנגלי

·        5-6 עלי רוזמרין קצוצים   

 

סיר מספר 3

·        500 גרם פסטה

·        מלח

 

אופן ההכנה

1.     בסיר מספר 1- מטגנים את הבצלים בשמן עד שמזהיבים (לא להשחים). בדקה האחרונה מוסיפים את השום ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.

2.     מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים.

3.     מוסיפים את המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

 

4.     בסיר מספר 2 - מבשלים רוטב עגבניות, עם כל המרכיבים, למשך כחצי שעה עד שעה, עד לקבלת רוטב טעים וסמיך.

5.     אחרי שיש לנו רוטב עגבניות טוב, מאחדים את תכולת הסיר עם תערובת הבשר לתוך רוטב העגבניות, מביאים לרתיחה תוך כדי      ערבוב ומבשלים יחד עוד חצי שעה.

 

6.     מדי פעם מערבבים ומוסיפים מים במידת הצורך. מתקנים תיבול.

7.     בינתיים להכין בסיר מספר 3 את הפסטה לפי הוראות היצרן.

8.     מגישים כמות נדיבה של רוטב על פסטה, ומעטרים בבזיליקום טרי.

 

בתאבון!

שיהיה חיים וטעים!