המרכיבים:
5  מצות
3/4  כוס אגוזי פקאן חתוכים
3/4  כוס שקדים קלופים פרוסים
 1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
 1/4 כוס דבש או סילאן
2  כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה או 50 גרם שמן קוקוס
כפית קינמון
קמצוץ מלח ים או מלח רגיל
1/2  כוס דבלים חתוכות
1/2  כוס תמרים מגולענים וחתוכים

 

גרנולה לפסח

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בקערה גדולה שוברים את המצות לחתיכות בגודל מטבע של שקל בערך. ממיסים יחד את הדבש, הסוכר והשומן במיקרוגל, מוסיפים לנוזל את האגוזים, השקדים, הקוקוס והקינמון ומערבבים. שופכים את העיסה על המצות, מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית התנור הגדולה. אופים במשך עשרים דקות, במהלך האפייה פותחים פעמיים את התנור ומערבבים את הגרנולה בכף, לאפייה אחידה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את הדבלים והתמרים, מצננים את הגרנולה, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.