מרכיבים:

40-60 גרם בשר פילה או סינטה בקר (מיושן היטב ורך)

קומץ ג'ינג'ר (לפי הטעם)

1-2 שן שום

1 פלפל חריף ירוק

פלפל צהוב

רוטב סויה יאמאסה

מיץ לימון

שמן זית

שמן שומשום

חופן עליי בייבי

 

 

אופן ההכנה:

לקערה קטנה יוצקים 6 כפות רוטב סויה, מיץ מלימון אחד וכפית שמן שומשום

 

 

קוצצים גס שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף ומוסיפים לקערה. חותכים את הפלפל הצהוב לקוביות קטנות

 

 

פורסים את הבשר לפרוסות דקות ככל שניתן כנגד כיוון סיבי הבשר. מניחים את פרוסות הבשר בין 2 ניילונים ודופקים אותם בעדינות עד לקבלת עובי של כמ"מ. את הבשר מזיזים בעדינות לצלחת הגשה

 

 

הוראות הגשה:

לאחר שהבשר מסודר על הצלחת מתבלים בעדינות עם פלפל שחור ומלח (מעט), ויוצקים בעדינות את הרוטב על הבשר (לא להציף ברוטב)

 

מפזרים באופן רנדומלי את הפלפל הצהוב, קצת מהפלפל החריף ומזלפים בעדינות כפית שמן זית

 

 

בקערה קטנה מניחים את עליי הבייבי או עשבי התיבול ומוסיפים מהרוטב שהכנו

 

טיפים חשובים:

  • את הרוטב מומלץ מאוד להכין יום לפני בכדי שהטעמים יתאחדו טוב יותר
  • לאחר תיבול המנה חייבים להגישה כדי שהבשר לא ייכבש יותר מידי

 

________________________________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול