קינואה במרינדת חמוציות

כוס קינואה

בצל חתוך לקוביות קטנות

2 כפות שמן קוקוס

1 כף מיץ חמוציות

2 כפות סילאן

שן שום קצוצה

כוס קינואה

2 כוסות מים רותחים

כפית מלח הימאליה

רבע כפית פלפל שחור גרוס

חצי חבילה שמיר קצוץ

1 כוס גרגירי חמוציות או רימונים

2 כפות זרעי דלעת

איך מכינים?

מאדים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ואת רכז הרימונים ומערבבים מעט.

מכניסים את הקינואה לסיר ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית נמוכה, תוך כדי ערבוב.

מוזגים לסיר את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל ומכסים.

מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 עד 15 דקות.

מסירים מהאש. משאירים מכוסה למספר דקות נוספות ומערבבים עם השמיר וגרגירי הרימונים.

 

תבשיל קינואה חמוציות

מרינדת חמוציות לטופו

מרכיבים למרינדה:

חצי כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

חצי כוס מים רותחים

2 כפות שמן

חצי כפית חרדל דיז'ון

מלח אטלנטי

כפית חומץ בלסמי

חבילת טופו אורגני איכותי חתוך לקוביות

לסלט:

בצל סגול פרוס לעיגולים

חבילת עלי בייבי

חסה מסולסלת

חופן צנוברים

חופן גרעיני רימון

איך מכינים?

מניחים את החמוציות בקערית ומכסים במים הרותחים. משהים במשך 10 דקות.

מעבירים את החמוציות עם המים למעבד מזון. מוסיפים את השמן, החרדל, המלח והחומץ

ומרסקים, עד קבלת מרקם חלק יחסית.

מכניסים את קוביות הטופו למרינדה למשך שעתיים.

מחממים מחבת חמה וצורבים את קוביות הטופו.

בקערה נפרדת מכניסים את עלי הבייבי, חסה מסולסלת, בצל סגול ומעסים את העלים

במרינדה. מוסיפים את הטופו הצנוברים והרימונים.

מרינדה לטופו

לעמוד הפייסבוק של ליבנת ארז עזריה

חג שמח וטעים!