רוצים לבחור את המנה הצמחונית הכי שווה? לחצו ושחקו!

 

 

מרכיבים:

חזה בגריל מן הצומח של טבעול 90 קלוריות

3 בצלים לבנים גדולים

כפית כמון טחון

3 גזרים גדולים

2 לימונים

1 חציל גדול

2 עגבניות

1 צ'ילי אדום

1 צ'ילי ירוק

3 שיני שום

חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

3 ענפים של בזיליקום

2 טורטיות מקמח מלא גדולות

חופן זיתים סורים דפוקים מגולענים

כף סומק

מלח פלפל לפי הטעם

רבע כוס שמן זית

 

 

הכנה:

צורבים את החזה בגריל על הפלנצ'ה או על המנגל

קוצצים את 2 בצלים ומטגנים בכף שמן זית עד שמתקרמלים ומתבלים במעט מלח וכמון

קוצצים את הגזר לפרוסות דקות

קוצצים את הצ'ילי הירוק והשום ומוסיפים לגזר

מגלענים את הזיתים, קוצצים ומוסיפים לגזר

מתבלים את הגזר (יחד עם הצ'ילי והזיתים) במיץ מלימון אחד, מלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים 2 כפות שמן זית

קוצצים לפרוסות דקות את הבצל השלישי ומתבלים בסומק ומלח

חותכים חצילים לקוביות ומתבלים בשמן מלח פלפל וטימין

מכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 20 דקות ומוציאים לצינון

חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומוסיפים לחצילים בקערה

קוצצים את הפטרוזיליה שום וצ'ילי ומוסיפים לחצילים

מתבלים במיץ לימון, גרידת לימון, מלח, פלפל ושמן זית

 

הרכבת המנה:

מחממים את הטורטייה על מחבת חמה לכמה שניות מכל צד לריכוך (אין צורך בשמן), ומחכים לקבלת צבע זהוב.
 

מניחים במרכז הטורטייה את סלט החצילים, עליו מניחים את החזה טבעול קצוץ ומעל את סלט הגזר והסלט בצל עם הסומק.
מגלגלים כמו לאפה, ומגישים. 

 

בתאבון. 

לעוד מתכונים צמחוניים - הקליקו כאן