את פותחת את היום בלחץ מטורף. להרים את עצמך מהמיטה, להעיר את הילדים, להלביש, להתלבש, להתאפר, להכין סנדוויצ'ים (לא לפני הקפה שלך) ושוקו לילדים, לפזר אותם בזמן ולהגיע רגועה וחייכנית למשרד לבושה במיטב האופנה העכשווית עם טאצ' אישי כמובן.

ואז כמובן עוד הפוך גדול עם חלב דל בבקשה ועוגיית חלבה בצד (אחרי הכל, מגיע לך קצת סוכר לדם ולנשמה).

 

להכין לעצמך סנדוויץ', לא רק לילדים. צילום: shutterstock

 

מגיעה ארוחת הצהריים ואתה ההתלבטות הנצחית – סלט לגזרה או פסטה לנשמה?בחרת בסלט היום, אבל "חטפת" 2 רוגלך בישיבה.

את יוצאת בדקה ה-90 לאסוף את הילדים. את רעבה (ויודעת שכל מה שיש במקרר זה ואקום מאיים) ועייפה (שעות רבות מפרידות בינך לבין המיטה).

בשעות אחר-הצהריים ילדים = ממתקים. את מתאפקת. בצר לך וברעב של נמרה תתחילי ב"קטן", מהקרקרים בארון (הם עם החיטה המלאה..) ותסיימי ב.. למה שתסיימי בעצם? את מרגישה כמו בור בלי תחתית.

 

 

האמת מאחורי הזדקנות והשמנה

מה הקשר בין הזדקנות והאם השמנה כחלק מההתבגרות היא בלתי נמנעת והאם היא נגרמת כתוצאה מהאטה בחילוף החומרים? בואו נעשה קצת סדר בשמועות

 

 

 

את מסדרת, מכבסת, תולה, רוחצת, עוזרת לגדול עם השיעורים ובו בזמן פולה כינים מהקטנה.מכינה ארוחת ערב לילדים (הוא רוצה היום פיתה-פיצה והיא מתעקשת על דגנים בלי חלב). ואת? נשנשת כבר כל אחה"צ, אולי תאכלי משהו כשהוא יחזור מהעבודה.

 

בשעות הלילה, עם נפש רצוצה, בטן נפוחה מנשנושים בלתי פוסקים וייסורי מצפון את נכנסת למיטה.את נרדמת, לא לפני שאת נשבעת לעצמך ש..מחר דיאטה.

מי שמזדהה שתרים יד..

 

החיים המודרניים כאישה מאוד מאתגרים. להגשים את עצמנו כנשות קריירה, כאמהות, כבנות זוג והעיקר כנשים. משום מה דווקא ההגשמה שלנו כאישה נדחקת לפינה. אנחנו דואגות לבריאות המשפחה ולסידור הבית יותר מאשר לתחזוק הגוף שלנו.

לפעמים נדמה לנו בלתי אפשרי להלחם בכל כך הרבה חזיתות, ואז הגוף שלנו הוא הראשון ברשימת הויתורים. כיצד בכל זאת משלבים בין שעות ארוכות בעבודה מול אמהות במשרה מלאה ובין לבין גם דואגות לגזרה מצד אחד ולבריאות מצד שני?

 

באופן פרדוקסלי שעות ארוכות במשרד ללא אוכל מלבד קפה ורוגלך קטן עם ארוחה גדולה לקראת הערב יגרמו לנו להשמין. כאשר הגוף לא מקבל מזון, הוא מפחית את קצב חילוף החומרים. בתרגום חופשי – רוב הקלוריות מהארוחה שנאכל בסוף היום ינותבו לאגירת שומן.

 

בנוסף, כאשר אנחנו רעבות, קשה עד בלתי אפשרי לעמוד בפני הפיתויים במשרד ובישיבות. השלב הראשון והחשוב ביותר הוא - ההחלטה. ברגע שתחליטי שאת מוכנה ורוצה לדאוג לעצמך (וגם לבריאות של הבית כולו) עברת מחצית מהדרך.

בשלב הבא תבחרי באחד או בכמה מהטיפים הבאים בתור התחלה ומשם הדרך להצלחה בטוחה:

 

1. קנייה חכמה. המזונות הבסיסיים והחשובים ביותר מצויים בסופר בצורת ר'. ערכי רשימת קניות הכוללת דגנים מלאים (למשל אורז פרא, בורגול, קוסקוס מלא, פסטה מלאה), קטניות (עדשים, שעועית לבנה, אפונה, גרגירי חומוס * אפשר גם קפואים), ירקות, פירות, ושאר מוצרים מועדפים בבית (מוצרי חלב עד 5% שומן ושאר המוצרים רצוי עד 3% שומן (הימנעי מפיתויים כגון חטיפים ומתוקים למיניהם. הם אף פעם לא נשארים עד לאורחים והם מזיקים לבריאות ולישבן שלך).

 

לקנות את המוצרים הבסיסיים. צילום: shutterstock

 

2. הצטיידי תמיד בבקבוק מים. רובנו לא רגילים לשתות ולהרוות את הגוף די צורכו. הגוף הסתגל ואנחנו איבדנו את תחושת הצמא. האם העובדה שהגוף זקוק למים על מנת לפרק שומן תעזור לך לזכור ללגום במהלך היום?עובדה חשובה נוספת היא שכאשר נרגיל את גופנו למים, תחזור אלינו תחושת הצמא.

 

3. הכיני מראש סנדוויץ' או סנדוויצ'ים בשבילך. יש לך זמן להכין לילדים? יש לך זמן גם להכין לך. אפשר להכין מראש בערב, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.אפשרות נוספת שלא דורשת הכנה כלל היא יוגורט בתוספת כלשהיא, לדוגמא ברנפלקס, חטיף גרנולה, פרי.רוב האוכל המוזמן ממסעדות עשיר בשומן ומהווה מכשול רציני למי שמעוניינת לרדת במשקל.

 

האופציות הבריאות בשעות העבודה. צילום: shutterstock

 

4. מומלץ להביא אוכל מבושל מהבית. ניתן להכין אוכל בריא גם ב- 15 דקות בלבד.במידה והדבר אינו מתאפשר, להלן מספר אפשרויות להכנת אוכל מהיר, מאוזן ובריא במשרד:

  • ירקות טריים חתוכים עם כף שמן זית או ירקות חתוכים מוכנים בעטיפה אטומה (לדוגמא כרוב לבן וגזר) עם 2 כפות מיונז לייט + ביצה קשה/קופסת טונה + 2 פרוסות לחם מלא או קופסת שימורים תירס לייט קטנה.

 

  • קוסקוס מלא ללא בישול להכנה מהירה בכלי סגור עם לקט ירקות קפואים לבישול מהיר במיקרוגל (שמים את הירקות בשקית קוקי, מתבלים עם 2 כפות רוטב סויה, פלפל גרוס וכף שמן זית ושמים במיקרו ל- 15 דקות).

 

  • בורגול או קינואה או אורז במיקרוגל (כוס אחת של הדגן עם 2 כוסות מים רותחים. לתבל עם פפריקה מתוקה, מלח ופלפל גרוס ולשים במיקרוגל ל- 15 דקות) עם סלט ירקות וקופסת טונה.

 

  • פירה עם חתיכות בצל ויוגורט. מתכון לפירה במיקרוגל: לקלף 3 תפו"א על בצל אחד. להכניס לשקית קוקי למיקרו לעשר דקות. כשנגמר, להוציא מהשקית ולמעוך למחית. את הבצל לחתוך לקוביות. להוסיף 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

 

  • תפוחי אדמה/בטטה עם ירקות חתוכים גס כגון קישואים, פלפלים, בצל עם 2 כפות שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס – לערבב ולהכניס לטוסטר אובן בחום גבוה למשך כ- 20 דק'. מומלץ להוסיף לאנטיפסטי יוגורט או גבינה בולגרית 5% שומן. 

 

5. הכיני פעם בשבוע ירקות מבושלים/מרק ירקות כלשהוא ותבשיל המבוסס על דגנים מלאים וקטניות. זהו בסיס לכל השילובים האפשריים של פחמימה וקטנייה.

6. בזמן ישיבה ארוכה התגברי על אי הנעימות (זה הזמן להיזכר בג'ינס ההוא שלא נסגר) והביאי נשנוש בריא על מנת להימנע מהפיתויים המונחים על השולחן. כמו לדוגמא: הסנדוויץ' מהבית, חטיף גרנולה, פרי, בייגלה.

 

7. אכלי משהו טרם היציאה הביתה או בדרך הביתה. גם דבר מה קטן כגון פרי או משקה יוגורט יתרום ליכולת השליטה שלך באוכל כשאת בבית.

 

8. הגדירי מראש ארוחה אחת קטנה או שתיים (כגון פרוסה עם ממרח מתוק או 2 עוגיות או יוגורט ופרי) אחר-הצהריים. תכנון מראש ימנע אכילה בלתי מבוקרת ועשירה בקלוריות, שומן וסוכר.

 

9. במידה ואת חייבת ארוחה חמה בערב – הגישי אותה בצלחת קטנה והשתדלי להימנע מפחמימות (לחם/אורז/תפוח-אדמה/פסטה). מומלץ לאכול את הארוחה עד שעתיים לפני השינה.

10. אחרון חביב אך החשוב מכולם. ניחשתם נכון – פעילות גופנית. הרבה פעמים אני שומעת את המשפטים "אין לי כוח לצאת בערב" "אני שונאת ספורט" "אתחיל עם ההליכות כשהילדים יגדלו". ואני אומרת – נסו פעם אחת בלבד לעשות פעילות האהובה עליכם (ואם אין חיה כזו תתחילו עם הליכה). תראו שהדבר אפשרי ונסו בכל כוחכם לשלב אותה בשגרה שלכם. תרוויחו כל-כך הרבה מהמאמץ..מבטיחה!

 

מתכון לסלט חמוץ מתוק

החומרים: (ל-6 מנות, כל מנה כ-85 קל')

לסלט:

1 גזר

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים או כתומים

1 בצל

1/4 כוס בצל ירוק

1 ראש כרוב לבן

 

למרינדה:

1/3 כוס חומץ

2 כפות שמן שומשום

1/2 כוס מים

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

קולפים את הגזר ופורסים לרצועות דקות

פורסים את המלפפונים לרצועות דקות

מנקים את הפלפלים מגרעינים ופורסים לרצועות דקות

חותכים את הבצל לטבעות

קוצצים את הבצל הירוק והכרוב

שמים בקערה את מרכיבי הסלט

מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על הירקות

לספיגת הטעם מומלץ להשרות כשעתיים לפני הגשה

 

סלט חמוץ מתוק. צילום: shutterstock

 

מרק ברוקולי מוקרם 

החומרים: (ל-4 סועדים, 110 קלוריות למנה)

600 גר' ברוקולי

1 כרישה בינונית, רק החלק הבהיר

1 כפית שמן קנולה

מלח גס ופלפל לבן טחון

3 שיני שום כתושות

1 כף קמח או חצי תפוח אדמה מאודה מעוך

1/4 כוס יין לבן

1 עלה דפנה

3 כוסות מרק - ציר ירקות

3 כפות שמנת קפה

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הברוקולי לגבעולים ולתפרחות. מרחיקים לגבעולים את הקצה הקשה ואת הנותר פורסים באורך 2 ס"מ.
  2. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ושמים בסיר. מוסיפים את גבעולי הברוקולי, השמן ומעט מלח. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דק' על אש נמוכה – בינונית, מדי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את השום ואת הקמח או מחית תפוח האדמה, מערבבים ומבשלים דקה מוסיפים את היין ועלה הדפנה.
  4. מעבירים את המרק למעבד מזון או לבלנדר ומרסקים היטב. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-3 דק' על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

מרק ברוקולי. צילום: shutterstock

 

לאתר של דנה