אני כל כך אוהבת גרנולה!

 

זה כנראה בא מהבית, כי שני ההורים שלי מטורפים על גרנולה. זה גם בטח לא ממש מפתיע אף אחד, כי גרנולה זה בריא ובטח בגלל זה אני אוהבת את זה. אבל זו לא הסיבה היחידה לאהוב גרנולה. גרנולה זה טעים, זה פריך ויש בה כל כך הרבה הפתעות שזה פשוט משמח את הלב.

 

קודם כל חשוב לי לנפץ איזה מיתוס... לא כל גרנולה היא בריאה!  או לפחות לא בריאה ב-100 אחוז. יש סוגים שונים של גרנולות, ובטח יצא לכם להיתקל בחלקן – יש גרנולות עם פצפוצי שוקולד, יש גרנולות עם כמויות היסטריות של סוכר ועוד דוגמאות. 

איך יודעים איזו גרנולה היא בריאה?

קודם כל - מסתכלים על רשימת הרכיבים: הסדר שלהם ברשימה משקף את הריכוז של אותו מרכיב במוצר, כדאי לשים לב שהמרכיב הראשון הוא לא סוכר. אם כן, זה אומר שיש יותר סוכר מכל דבר אחר – וזה ממש לא המצב הרצוי.

 

אחר כך שווה לבדוק עוד כמה דברים:

האם מדובר בסוכר לבן או חום?

האם יש שמן?

איזה שמן יש? אנחנו מעדיפים כמה שפחות שמן, ועדיף שמן קנולה.

האם יש רכיבים שאנחנו לא מכירים?

האם יש חומרים משמרים?

אפשרות נוספת: להכין גרנולה לבד

למי שלא אוהב לערוך מחקר בכל פעם שהוא קונה גרנולה או שיש לו טעם ספציפי בגרנולה – אני ממליצה להכין גרנולה לבד בבית. זה מאוד פשוט.

 

העיקרון הוא לקנות שיבולת שועל, לערבב אותה עם כל מה שאתם אוהבים בגרנולה – אגוזים, גרעינים, זרעים ותבלינים, לאחר מכן ממתיקים עם הממתיק הרצוי ומרטיבים במעט מים או שמן או שילוב של שניהם וקולים בתנור. אפשר לקלות בחום בינוני (ואז זה גם לוקח אפילו פחות מחצי שעה) עד שמקבלים את הגרנולה הרצויה, אבל כדי לשמור על ערכית תזונתיים שווה לאפות בחום נמוך יותר זמן רב יותר.

 

אני מצרפת את המתכון לגרנולה שאני אוהבת. אפשר כמובן לאלתר עליו לפיה טעם:
 

לגרנולה ללא גלוטן:  אפשר להחליף את שיבולת השועל באורז תפוח או בקינואה תפוחה או בשילוב של השניים. להעשרה של סיבים אפשר להוסיף סיבים תזונתיים לאחר האפייה.
 

אגוזים: במקום אגוזי מלך אפשר כמובן להשתמש בכל סוג של אגוז. שימו לב לקצוץ אותו מעט במידת הצורך כדי שישתלב יפה.
 

פירות יבשים: אפשר כמובן להוסיף כל סוג של פרי יבש, אני ממליצה להשתמש בפירות אורגניים ולא כאלה הממותקים בסוכר לבן.
 

המתקה: הרבה אוהבים גרנולה עם דבש, אך הדבר מאבד הרבה מתכונותיו באפייה, לכן אני מעדיפה לא לאפות את הגרנולה עם הדבש ומי שמעוניין בטעם – יוכל להוסיף לצלחת הגרנולה שלו גם דבש.

 

הגרנולה של ליה

המצרכים:

היבשים:

4 כוסות שיבולת שועל שלמה

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס שבבי שקדים

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

1/3 כוס זרעי פשתן

1/3 כוס שומשום מלא

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

1/4 כוס סוכר חום דמררה (לא חובה)

הרטובים:

1/2 כוס סילאן תמרים טבעי (ללא סוכר)

1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן קנולה בכבישה קרה

לאחר אפייה:

1/3 כוס אוכמניות מיובשות

1/3 כוס חמוציות ממותקות ברכז תפוחים

אפשרויות להעשרה (לאחר האפיה):

זרעי פשתן טחונים

זרעי צ'יה

נבט חיטה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום נמוך (150-160 מעלות צ.). מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים.
  2. בקערית קטנה מערבבים את המצרכים הרטובים.
  3. מוזגים את תערובת המצרכים הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב ובמהירות.
  4. משטחים את התערובת בשכבה אחידה על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהגרנולה מקבלת את הצבע הרצוי. אם יש צורך ניתן לערבב ולהפוך מעט במהלך האפייה.
  5. מצננים את הגרנולה ומוסיפים את האוכמניות והחמוציות היבשות. מערבבים.
  6. אם רוצים להעשיר את הגרנולה בנוגדי חמצון ובאומגה 3 תוכלו להוסיף גם זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה או נבט חיטה (1/4 כוס מכל אחד), אך אז יהיה צורך לשמור את הגרנולה בקירור.