ארוחת 3 מנות לערב חג שני
קניידלך אווריריים במיוחד שאפשר לאכול בכל מרק של איריס פינקו
רכיבים (מתכון ל-30 כדורים בינוניים):
2 כוסות קמח מצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
2.5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
4 ביצים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים קמח מצה, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. יוצקים מעל את המים הרותחים והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. מכסים ומקררים שעה. בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים גודל של אגוז מלך.
מרתיחים 4 ליטר מים ושתי כפיות מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים מחצית מכמות הכדורים, מביאים שנית לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מוציאים לתבנית משומנת קלות בעזרת כף מחוררת. מבשלים גם את יתרת הכדורים.
שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
לפני ההגשה, לחמם את הקניידלך במרק כ-3 דקות.
כמות מומלצת – 3 כדורים לסועד.
צילום: נחשון פינקו
סלט כרוב סגול, תפוח ורימונים של לימור פפר
רכיבים ל-6 סועדים:
1 כרוב סגול בינוני
1 תפוח עץ ירוק מזן סמית
חצי כוס גרגירי רימון
2 כפות זרעי דלעת
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן-יין לבן
1 כפית מלח
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית סוכר קנים טבעי
אופן ההכנה:
לחתוך את הכרוב לרצועות דקות. לפרוס את התפוח לפרוסות דקות ואח"כ למקלונים.
לחמם מחבת טפלון ולהוסיף את זרעי הדלעת. לקלות תוך ערבוב במשך 3 דקות ולהסיר מהאש. לערבב את חומרי הרוטב.
בקערה: להכניס את הכרוב והתפוח החתוכים, את גרגירי הרימון וזרעי הדלעת לשפוך מעל את הרוטב ולערבב היטב.
צילום: טל רוזנפלד
תבשיל נתחי בשר בקר ובצל - בסיגנון מרוקאי ובבישול ארוך של רות
מצרכים ל 6-7 סועדים:
1 ק"ג נתחי בשר שפונדרה עם עצם, (ניתן גם בשר צלעות מס' 2)
7 בצלים בינוניים
מלח לפי הטעם
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
בסיר גדול יש להניח את הבשר חתוך לרצועות, להוסיף מים עד כיסוי ולבשל כשעה וחצי עד לריכוך. בסיר נפרד, יש להכניס את הבצלים שהם מקולפים וחתוכים לרצועות, לכסות במכסה ולהניח על גבי להבה נמוכה מאד, לאידוי הבצל, עד לריכוך. מדי פעם לערבב ולכסות שוב.
לאחר אידוי הבצל, יש להוסיף מלח וכורכום ולערבב (אין צורך להוסיף שמן, הבשר שומני דיו)..להוסיף את הבצל לסיר הבשר עם המים שנשארו מהבישול.
להביא לרתיחה, ואז להנמיך את הלהבה לנמוכה, ולבשל כשעתיים עד להסמכה של הרוטב. וצבע יפה של התבשיל.
צילום: הדס פרץ