טבעוני וללא גלוטן: פאי שוקולד ומקדמיה
בזמן האחרון התפקיד שלי הוא להביא לארוחות המשפחתיות את הקינוחים ואני כל פעם מנסה להמציא משהו חדש, במיוחד כי אני ממש אוהבת את זה. היה לי רעיון להכין פאי שוקולד שנזכרתי שראיתי בבלוג כלשהו ולא זכרתי בדיוק מה יש בו . אבל התמונה של הפאי לא יצאה לי מהראש.
הקרם המקורי היה אמור להכיל רק חלב קוקוס ושוקולד וממתיק כלשהו אבל אז לקוחה נפלאה שלי הגיעה אלי עם קופסת אגוזי מקדמיה שהושרו ויובשו ולא היו לטעמה, כמובן שמיד החלטתי שהמקדמיה הללו נידונו להצטרף לקרם של העוגה.
וכך היה.
לבסיס הפאי:
1 כוס קוקוס אורגני טחון
3 כוסות קמח שקדים
4 כפות מייפל
4 כפות שמן קוקוס מומס
טיפונת מלח
לקרם השוקולד:
250 מ"ל נוזל קוקוס ללא משמרים (של חברת Aroy-A)
100 גרם שוקולד מריר 72% איכותי קצוץ
3 כפות גדושות קקאו אורגני מנופה (חשוב לנפות)
1 כפית תמצית קוקוס
1/3 כוס מייפל (הקרם לא מאד מתוק וכך בדיוק אני אוהבת אותו, למי שאוהד מתוק שישים חצי כוס מייפל)
לקרם המקדמיה:
כוס אגוז מקדמיה שהושרה לפחות שעתיים
כוס וחצי מים
2 כפות מייפל
כף שמן קוקוס
לקישוט:
פתיתי קוקוס אורגניים
4 כפות קינופלקס (פצפוצי קינואה)
כף מייפל
כפית תמצית וניל אמיתית
2 כפות שמן קוקוס
הכנת הבסיס:
לערבב את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
את העיסה לשטח על תבנית קפיץ (חשוב) וגם על הדפנות שיהיה מפוזר כמו בצק באופן שווה.
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15 -20 דקות או עד שמשחים ולהוציא לצינון.
בזמן שהבסיס בתנור אפשר להתחיל בהכנת קרם השוקולד:
לשים בקערה את השוקולד, הקקאו המנופה, תמצית הקוקוס והמייפל.
להרתיח את נוזל הקוקוס בסיר, מיד כשרותח להוריד מהאש ולשפוך לתוך הקערה עם השוקולד, לתת לזה לעמוד קצת ואז להתחיל לערבב עד שהתערובת חלקה ואחידה ואין בה גושים.
הכנת קרם המקדמיה:
לשים את כל החומרים בבלנדר ורק חצי מכמות המים ולהתחיל לטחון, להוסיף עוד מים עד לקבלת קרם חלק וקטיפתי
להוסיף את קרם המקדמיה לקערה עם השוקולד המומס ולערבב טוב עד לאחידות.
הכנת הקישוט:
בסיר קטן לחמם שמן קוקוס ולהוסיף את שאר הרכיבים ולערב על אש קטנה עד שהקינואה עטופה במייפל, זה לוקח בערך 3 דקות ערבוב על האש. להניח בצד לצינון
את פאי השוקולד והמקדמיה שופכים על בסיס העוגה ומכניסים בזהירות לפריזר להתייצבות של שעה. אחרי שעה אפשר להוציא את העוגה ולקשט איך שרוצים.
להכניס שוב לפריזר להתייצבות לפני ההגשה.