הרכיבים

500 מ"ל חלב
4 כפות רום
1 ק"ג קמח
4 חלמונים
4 כפות סוכר
6 כפות שמן
40 גר' שמרים
למילוי: פירות יער/שזיפים

 

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח כשהוא מנופה עם הסוכר והשמרים. מוסיפים את את הביצה והרום ומתחילים ללוש תוך כדי מזיגת החלב כשהוא פושר.

כאשר מתקבל בצק אחיד, מברישים אותו בשמן ומניחים בקערה מכוסה להתפחה.

כשהבצק הכפיל את נפחו, מרדדים אותו לעובי של ס"מ. בעזרת כלי עגול חותכים עיגולים מהבצד.

בכל עיגול מניחים את המילוי, מכסים בעיגול נוסף ומהדקים.

את הכדורים הממולאים מתפיחים עוד כחצי שעה.

מחממים שמן לטמפרטורת 170 מעלות ומטגנים ארבע כדורים בכל פעם כ 2-3 דק' מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. (ניתן גם לבשל במים רותחים)

מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כלי מחורר ומניחים על נייר סופג.

להגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

 

צילום: לירון יופה

 

Chu?! (בתאבון בצ'כית)

 

**המתכון מתוך תפריט מסעדת "פראג הקטנה" 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif