אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחות מחלות רשתית העין הם הרדיקלים החופשיים. האנטיאוקסידנטים הם מולקולות אשר עוזרות לגופנו להילחם ברדיקלים החופשיים. ככל שנעשיר את התזונה שלנו במזונות המכילים אנטיאוקסידנטים, כך נוריד את הסיכוי ללקות במחלות רשתית העין. בנוסף, מי שכבר לקה במחלת עיניים, יוכל למנוע את התדרדרות המחלה בעזרת תזונה מתאימה.
המתכון שלפניכם למשקה קייצי מרענן ועשיר מאוד באנטיאוקסידנטים, ובפרט בלוטאין וזיאקסנטין שהם האנטיאוקסידנטים החשובים ביותר לשמירה על בריאות רשתית העין.
 
המצרכים הדרושים לכמות של 2 ליטר:
תפוח
אפרסק
משמש
רבע מלון
4 עלי חסה
חצי פפאיה
חופן אגוזים
חופן נבטי ברוקולי
6 כדורי ספירולינה
3 תמרים ללא גלעין
כפית שמן קוקוס
3 כוסות מים
 
אופן ההכנה:
מסירים את קליפת המלון והפאפיה, שוטפים את יתר הירקות והפירות ומוציאים את חרצני המשמש, הפפאיה והתפוח. מכניסים את כל המוצרים לבלנדר חזק וטוחנים במשך מספר דקות עד להגעה למרקם חלק.
לא להתפשר על בלנדר חלש! השקעה טובה תעזור לכם להנות מהמוצר לאורך זמן.
את השייק ניתן לאכסן במקרר עד 24 שעות. הערכים בשייק נשמרים בשל נוכחותם של הסיבים.