אורז

כל הכתבות

אורז הוא אחד המרכיבים הפופולריים ביותר במטבח הישראלי – עדות רבות הביאו איתן ארצה מאכלי אורז שונים שהשתרשו במטבח המקומי: אושפלאו, מקלובה, ריזוטו, פילאף, סושי ועוד. בישראל ניתן לרכוש סוגים שונים של אורז: אורז פרסי, אורז בסמטי, אורז תאילנדי, אורז הודי, אורז לבן, אורז אדום, אורז עגול, אורז יסמין ועוד. אורז משמש כמילוי לירקות ולבשר בתבשילים רבים המקובלים במטבח הישראלי. אורז נחשב כמנת פחמימה פופולרית משום שהוא דל בכולסטרול ועשיר במנגן, וכי הוא משתלב עם רוב סוגי הירקות, הן טריים והן מבושלים.