close
יש להזין שם משתמש בעברית בלבד
לאחר הרשמתך ישלח לכתובת המייל שהזנת סיסמה זמנית וקישור לאימות הרשמתך. אימות ההרשמה יתבצע דרך לחיצה על קישור שתקבלי בגוף המייל. לאחר מכן תוכלי להזין את הסיסמה הזמנית אותה קיבלת, ולגלוש כגולשת רשומה באון לייף
אנא המתן/י מספר שניות
X

מרק ירקות לקוסקוס

הבלוג של חיים וטעים אורלי כהן
יועצת עצמאית לחברות בנושאי שיווק ומחקרי שוק, בעיקר בנושא תרופות ומוצרי בריאות.
בחיים הפרטיים שלי אני נשואה, אמא ל-2 ילדים מקסימים וחתן אחד. מגדלת 3 חתולים רשומים בטאבו ועוד אחד בשיטת חבר מביא חבר. את אהבתי ליצירה ואסתטיקה אני מיישמת בבישול ואפייה. כי אנחנו אוכלים גם עם העיניים.
ליצירת קשר

אין כמו מרק ליום חורף גשום וסוער. מחמם את הגוף והנפש


 

מרק ירקות לקוסקוס

 

מרק ביתי שאני מכינה כבר שנים רבות ללא מתכון.

אולם היות וקיבלתי הרבה בקשות, אני מעלה כאן מתכון אחד הכולל מגוון של אפשרויות להכנתו. תכף תבינו.

כפי שתראו, המרק מכיל מגוון גדול מאד של ירקות, אולם, גם אם חסר לכם פעם משהו, זה בסדר! ניתן לוותר על ירק זה או אחר (סימנתי במתכון על מה ניתן לוותר), כל עוד יישאר מגוון רחב של ירקות במרק. לכן, בכל פעם זה יוצא טיפונת שונה אך בכל זאת מתקבל מרק בעל טעם מאד אופייני. המרק אינו מכיל תבלינים או אבקת מרק (אין לי כזה דבר בבית). התבלין היחיד במרק הוא מלח. כל שאר הטעמים מגיעים מהירקות ומעשבי התיבול. כל כך קל להכין. פשוט מכניסים הכל לסיר וזהו! אז יאללה לעבודה.

 

המרכיבים (8 מנות):

·        1-2 כפות שמן זית

·        2 בצלים קצוצים גס

·        1 כרישה פרוסה לטבעות (לא חובה)

·        3 גזרים, פרוסים לטבעות

·        4 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות

·        3 קישואים פרוסים (אני מכינה בלי)

·        1 שורש סלרי חתוך לקוביות

·        1 לפת חתוכה לקוביות (לא חובה)

·        1 שומר חתוך (לא חובה)

·        1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות (לא חובה)

·        חתיכה יפה של דלעת חתוכה לקוביות

·        2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

·        1/4 כרוב חתוך קטן

·        1 כוס קטניות איזה שאוהבים: שעועית אדומה, שעועית לבנה או חומוס שהושרו במים למשך לילה

·        חופן עדשים אדומים או גריסים או בורגול או קינואה

·        1 רסק עגבניות קטן

·        חופן סלרי – לא קצוץ

·        חופן פטרוזיליה – לא קצוץ

·        חופן שמיר – לא קצוץ

·        פלפל חריף קטן (לא חובה!)

·        מים לכיסוי הירקות

·        עצמות בקר

·        מלח ים אטלנטי

 

להגשה:

·        קוסקוס שהוכן לפי הוראות היצרן – לא חייבים להתחיל את העבודה מסולת. מישהו עשה את זה די טוב בשבילנו.

אופן ההכנה:

  • מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד שמתחיל להזהיב.   
  • מוסיפים לסיר את כל הירקות, רסק העגבניות, הקטניות, העצמות ומעל הכל מניחים את עשבי התיבול. מכסים במים ומבשלים עד שכל הירקות והקטניות מתרככים – זה יכול לקחת שעה וחצי בערך. (ראו הערה).
  • מוציאים את הפטרוזיליה, הסלרי והשמיר מהסיר בעזרת מזלג וזורקים. לא נורא אם יישארו קצת עלים במרק.
  • מוסיפים מלח, מערבבים ומגישים מעל קוסקוס. זהו!

הערות:

·        ניתן ואף רצוי להוסיף קוביות בינוניות מ- 500 גרם בשר בקר.

·        מאידך, אפשר להכין גם פרווה ללא עצמות כלל. יוצא מעולה!

·        ניתן לבשל את המרק בסיר לחץ (מומלץ) ואז זה לוקח כ- 45 דקות.

·        המרק יוצא סמיך ועשיר וחלק מהירקות מתרסקים בתוכו, אבל זה חלק מהעניין.

שיהיה לכולנו בתאבון!

חיים וטעים!



פוסטים נוספים שלי