זה הפטיש שלי (ואין לי מסמרים)
הנשים שנולדו עם המשאב הכי נדיר בטבע
באר שבע בצבע
העשב יש לו סוף
חשיפה יתרה
משקל עודף- אאוט, סקס- אין
גם אנשים שלא סובלים מצליאק, עלולים לסבול מגלוטן
איך נראית אמא?
חלום הילדות ששווה מיליונים
מציאות מורכבת
עיניים שקועות לרווחה
8 מזונות להפחתת כאבי גב
בגובה העיניים
סינטה שחורה על מצע סלט טאבולה חם וסויה
יוגה - לא לרזים בלבד
X

תענוג שוקולד: איך עושים את הקינוח המושלם

הבלוג של נחמה שובתת
אופה, ממיסה, מקציפה, מצננת, מצלמת, כותבת, אוכלת וחולמת על בטן שטוחה.
ליצירת קשר
0
0
SHARES

חבורת אנשים מסיימת לאכול ארוחה טובה. הם מאיימים שאין טעם להוציא את הקינוח, כי הרי לאף אחד כבר אין מקום להכניס ולו פירור נוסף. אבל אז, פתאום, לשולחן מוגש קינוח שוקולד מרשים, הם טועמים ואז הם פשוט עסוקים בלהתמכר לתענוג


יש סוג אחד של שקט שאהוב עלי יותר מכל: השקט שמגיע לאחר טעימה מקינוח מושלם.חבורת אנשים מסיימת לאכול ארוחה טובה. הם מאיימים שאין טעם להוציא את הקינוח, כי הרי לאף אחד כבר אין מקום להכניס ולו פירור נוסף. אבל אז, פתאום, לשולחן מוגש קינוח מרשים וברגע אחד משתררת דממה. איש לא פוצה פה, כולם מחכים לטעום.

 

עוד ב- Onlife

תזונה שמתאימה לתקופה שלפני המחזור

מרק חם ליום קר: מתכון למרק ארטישוק ירושלמי

תצוגת האופנה של שאנל: יופי אמיתי

 

 והם טועמים. טועמים ושוכחים את איומי הסרק שאיימו רק דקה קודם לכן, טועמים ומשתתקים וברגע אחד של שקט מופתי, כשהם עסוקים בלהתמכר לתענוג, אני מסמנת במחברת המתכונים שלי: "מתכון מנצח"; כי מתכון שגורר אחריו שקט מופתי- הוא מתכון מנצח.

 

אף אחד לא רוצה לדבר, אף אחד לא רוצה לשאול, הם רק רוצים לאכול עוד ועוד "ולהרגיש", כמו שהחתיך שלי אומר, "כאילו אלוהים מלטף להם את הלשון".

 

נעים מאוד, נחמה. כיאה למפגש ראשון- הבאתי עימי "מתכון רושם". הוא עלול להיראות מסובך בהתחלה, אבל אל חשש:הכנתו תיגזול מכם 45 דקות נטו לכל היותר. המחמאות שתקבלו, לעומת זאת, ייזכרו הרבה זמן אחריו... פלזיר, בצרפתית- תענוג, כשמו כן הוא: תענוג קטן ומושלם בשכבות שוקולד.

 

במקור השכבה התחתונה היא דקואז אגוזים, אך אני החלטתי לשחק קצת עם המתכון ולוותר על הצורך בתנור. מה שכן, מדחום למטבח ומשקל דיגיטלי דווקא תצטרכו, אבל אנחנו בין חברים, אז נוכל להסתדר גם בלי המדחום. מוכנים? יצאנו לדרך.

 

המתכון המנצח

בכל מתכון המכיל ג'לטין- מתחילים איתו. אז לפני הכל נשרה ג'לטין במים קרים ונשים במקרר למשך חצי שעה.

 

אחר כך נכין דיסקיות שוקולד חלב.

 

להכנתן נזדקק לכלים הבאים:

 

מרית, מדחום בישול (אם אין לכם מדחום סורו למתכון, אפשר להכין את הדיסקיות גם בלעדיו), שקף, סכין פשוטה, ספטולה קטנה (לא חובה), קלף, קורצני עיגולים וכמובן- שוקולד.

 

את השוקולד נמיס לטמפ' של 45 מעלות ומרגע זה נערבב כל הזמן בעזרת המרית עד לקירור השוקולד. לאורך כל הערבוב נוסיף שבבי שוקולד וכשאלה יימסו נוסיף עוד ועוד עד להגעה לטמפ' של 27-28 מעלות.

 

 

 

כשהשוקולד יגיע לטמפ' הרצויה נחמם אותו שוב (כמה שניות במיקרו) לטמפ' עבודה של 30 מעלות. כדי לוודא שהטימפרור הצליח נטבול סכין במעט שוקולד. השוקולד אמור להתקשות באוויר אחרי 3-5 דקות.

 

נשפוך את השוקולד על גבי שקף או ניילון עבה ונמרח אותו לעובי של 3-5 מ"מ.

 

כעבור כמה דקות השוקולד יתחיל להתגבש. נקרוץ חמש-עשרה דיסקיות ונשחרר אותן רק לאחר שהשוקולד התגבש לחלוטין.

 

 

 

 

 

 

נכין בסיס קראנץ' מהחומרים הבאים:

 

שוקולד חלב, קרם נוגט, ברס (שבבי אגוזי לוז מקורמלים) ופייטה פיוטין (פצפוצי ופל בלגי מקורמלים)

ממיסים את השוקולד, מוסיפים לתוכו את קרם הנוגט ומערבבים. מוסיפים את הברס והפייטה פיוטין ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומצופה כולה בשוקולד.

 

 

 

שופכים את התערובת מעל נייר אפייה.

 

 

 

 

מניחים עליה נייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לעלה דק. שומרים במקרר עד שהתערובת מתקשה. מוציאים מהמקרר, מסירים את נייר האפייה העליון.

 

 

 

 

וקורצים חמישה עיגולים זהים בגודלם לדיסקיות השוקולד. שומרים את העיגולים במקרר.

 

 

 

 

נכין קרם פטיסייר שלהכנתו נזקק לחומרים הבאים:

 

 

נטרוף בקערה חלמונים וסוכר.

כשהתערובת תפוחה ובהירה נוסיף את הקורנפלור.

נערבב עד לאיחוד מושלם. במקביל נרתיח חלב ווניל ונאחד בין התערובות.

 

 

 

בעזרת מטרפה נגרד את תחתית הסיר כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.

 

 

 

כשהתערובת סמיכה ובועה ראשונה צצה- מסירים מהאש

 

אגב- את שלושת החלמונים שנותרו הקפיאו. תמיד טוב שיש במקפיא חלבונים לנשיקות או פיננסייר.

 

ממיסים שוקולד מריר וחלב ובמקביל ממיסים את הג'לטין בפולסים עדינים במיקרו. את תערובת השוקולד החלב והמריר שופכים לקרם הפטיסייר ומערבבים.

 

 

מוסיפים לתערובת את הג'לטין המומס ומערבבים היטב. במקביל מקציפים שמנת לקצפת רכה. מאחדים בין תערובת השוקולד לקצפת ומעבירים את קרם השוקולד הנפלא הזה לשק זילוף עם צנתר חלק.

 

נרכיב את המנה:

על צלחת הגשה נניח בסיס קראנץ' אחד

 

 

 

נזליף עליו קרם שוקולד

 

 

 

 

נניח בעדינות מעל הקרם דיסקית שוקולד ונזליף מעליה קרם שוקולד

 

 

 

 

נניח בעדינות דיסקית שוקולד נוספת ונזליף עוד מקרם השוקולד. אל תהססו להשתעשע ולהוסיף תוספות אהובות עליכם. כאן בתמונה- פניני שוקולד לבן.

 

 

 

נניח דיסק שלישי ואחרון ונעטר בטיפות מוס.

 

 

 

ועכשיו- תתכוננו לשמוע את השקט האהוב עלי...!

 

 

 

המתכון המדויק

 

להכנת 5 פלזירים עגולים בקוטר 9 ס"מ.

 

החומרים הדרושים להכנת בסיס הקראנץ':

100 גרםשוקולד חלב

150 גרםפרלינה (להשיג בחנויות המתמחות)

50 גרםפייטה פיוטין (שבבי ופל בלגי מקורמלים- להשיג בחנויות המתמחות. אם לא מוצאים, אפשר להמיר בשבבי קורנפלקס).

50 גרםברס (שבבי אגוזי לוז מקורמלים)

 

החומרים הדרושים להכנת דיסקיות השוקולד:

350 גרם שוקולד חלב מאיכות טובה

 

החומרים הדרושים להכנת קרם פטיסייר שוקולד

2 גרםג'לטין

12 מ"ל מים קרים (מהמקרר!)

250 מ"ל חלב

1/2 כפית משחת וניל/תמצית וניל

3 חלמונים

140 גרםסוכר

55 גרםקורנפלור

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

100 גרםשוקולד מריר

50 גרםשוקולד חלב



פוסטים נוספים שלי