רולדות פריכות לשבת - מליות שונות:

המרכיבים ל- 4 רולדות  (אני מילאתי כל אחת במלית שונה)

 

לבצק:

·        3 כוסות קמח תופח

·        200 גרם מרגרינה (אני השתמשתי בחמאה)

·        1 אשל

·        1 סוכר וניל

·        1 ביצה

למלית חלבה:

·        כוס טחינה גולמית

·        2 שקיות סוכר וניל

·        2 כפות סילאן (אפשר לוותר, תלוי כמה אוהבים מתוק)

·        50 גרם פירורי לחם או פירורי ביסקוויט

·        150 גרם אגוזים קצוצים

למלית ריבה - קלאסית:

·        1 צנצנת ריבת משמש או שזיפים

·        50 גרם פירורי לחם או פירורי ביסקוויט

·        150 גרם אגוזים קצוצים

למלית תמרים:

·        1 צנצנת ממרח תמרים

·        150 גרם אגוזים קצוצים

לבזיקה אחרי האפייה:

·        אבקת סוכר (הכרחי! זה לא קישוט, זה חלק מהמתכון)

 

 

אופן ההכנה:

1.     להכנת הבצק מערבבים את כל החומרים במערבל רק עד שהם הופכים לתערובת אחידה. (יש להיזהר מעיבוד יתר).

2.     יוצרים כדור, משטחים אותו מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות (אני שמתי ללילה שלם).

3.     מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכל אחד מהם מרדדים לעלה מלבני בעובי חצי סנטימטר.

4.     מערבבים את חומרי המלית, למעט האגוזים, לתערובת די סמיכה (שלא תברח החוצה במהלך האפייה)  ומורחים רבע מהכמות על הבצק.

5.     מפזרים אגוזים באופן שווה ומגלגלים לרולדות.

6.     מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

 

7.     חורצים סימנים של פרוסות (הערך 1.5 שס"מ) ע"ג כל רולדה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160-170 מעלות.

 

 

8.     מוציאים כשהרולדות תפחו והזהיבו, נו אתם תראו כזה מוכן.

 

 

9.     מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר וחותכים לפרוסות לפי הסימונים.

 

 

10.  מגישים עם כוס תה חם.

11.  חיים וטעים!