חמוצים בסגנון תאילנדי

 

 

מצד אחד הם חמוצים מאד, אך יחד עם זאת מתוקים. השילוב הזה בין הטעמים והקרנצ'יות של הירקות הופכים את ?הקימצ'י? למתאבן אולטימטיבי, או כסלט המהווה תוספת חמצמצה למנה עיקרית.

 

בימי הקיץ כשכולנו מחפשים משהו קריר, קליל ומרענן, אני ממליצה על קערית של מחמצים

 

 

לפני שמתחילים כמה הבהרות והערות:

הכמות במתכון שלהלן מספיקה ל- 3 צנצנות ענקיות. ניתן להפחית ולשחק עם הכמויות ומגוון הירקות לפי הטעם וההעדפות.

מבחינה תזונתית, יש כאן שילוב של ירקות בצבעים שונים, ואין שומן כלל. אולם יש הרבה מאד סוכר. ניסיתי להפחית אך זה פגע בטעם. לא ניסיתי להכין עם ממתיקים מלאכותיים.

 

מרכיבים:

ראש כרוב לבן קטן חתוך לחתיכות של 2X  2 ס"מ בערך

2 פלפלים אדומים (מתוקים) ? חתוכים לרצועות בינוניות

1 פלפל אדום חריף (צ'ילי) ? פרוס לטבעות

3 גזרים קלופים ? פרוסים לטבעות דקות

3 מלפפונים (לא קלופים) ? פרוסים לטבעות דקות

אופציונלי:

1 לפת ? פרוסה לפרוסות דקות

1 כרובית ? מופרדת לפרחים קטנים

1 שורש ג'ינג'ר פרוס דק-דק (אני מאד אוהבת)

 

לרוטב:

2 כוסות חומץ טבעי רגיל

1 כוס מים

2 כוסות סוכר (האמינו לי, ניסיתי להוסיף רק כוס וחצי. אבל חזרתי לגרסת 2 הכוסות)

מעט מלח

 

אופציה להגשה: מעט שומשום קלוי (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מניחים את כל הירקות בקערה גדולה.

יוצקים את חומרי הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים.

משאירים בקערה מחוץ למקרר שעה שעתיים ואז מעבירים לצנצנות ומכניסים למקרר.

זהו! היש מתכון קל מזה?

קיץ נעים וקריר!

והעיקר ? לבריאות! שיהיה לכולנו חיים וטעים!