פסח כבר בפתח, מה אתם תשתו לארבע כוסות על שולחן הסדר?

 


אני ממליצה לכן/ם על יינות של יקבי בנימינה - מסדרות teva ו- bin , בקבוקים שמחירם נע בין 25-30 ש"ח ואפשר לעוף עליהם ממש. כך שלא צריך להפוך את קניית היינות לחג להוצאה גדולה, בכל מקרה סל הקניות שלנו יהיה יקר, אז במרכול ולאו דווקא בחנות מתמחה ביינות ואלכוהול, כשאתם עורכים את הקנייה הגדולה לחג ואפשר ורצוי כבר לפני שלא יחסר. תקנו גם את היינות לשולחן החג.

פגשתי את יעל ויפתח בזמן הכי עמוס שלהם בשנה, עונת הבציר ובכל זאת הגיעו למרכז כדי לפגוש אותנו, לספר על הבציר לתת לנו לטעום יין שכבר כתבתי עליו כאן בעבר שהיה פשוט גדול עוד לפני מוכנותו הסופית והטעם לא ישכח בפי.

רק שימו לב כשאני מדברת על יינות במחיר שווה לכל כיס, היינות ממש לא יינות פשוטים ובעיקר מצאו חן בעיני; גראנש בלאש מסידרת טבע - 2014, שהוא רוזה חצי יבש ובוקבק רק לפני שבוע, כך שהוא עדיין תחת שוק מסויים. שוק לא שוק, הוא פשוט מדהים, קייצי עשוי מענבי גראנש ואיך יפתח אומר- "כל ענב הוא טוב", תלוי מה ואיך עושים איתו.

הכרם נמצא בדרום רמת הגולן במשולש הגבולות ליד נחל מיצר והענבים נבצרו ממש ליצירת המופת של הגראנש בלאש. יצירת פאר..

כדי להגיע לצבע הורוד המדהים הזה של הגרנאש שהוא לא יין אדום ולא יין לבן, אלא יצור כלאיים יפיפה זמן ההשריה של הקליפות הוא שקובע את את הצבע. והכרם הזה נוצר ממש בשביל הגראנש כשיפתח סיפר לנו שעוד כרם שימש להם כגיבוי על כל מקרה וצרה שלא תבוא.

הוא נסחט מיד עם הגעת הענגבים ליקב. חצי יבש, מכיל סוכר ,הוא מתאים כבן לוייה עם כל סוג אוכל.

הוא מושקע מאוד ברמה הטכנית ומחירו 20-25 ש"ח.

 

אין ספק שיפתח פרץ ויעל סנדלר מלבד היותם ייננים הם גם קוסמים וזו לא אחיזת עיניים, אלא מציאות משובחה.

 

שני טעמנו מוסקט שהוא יין לבן חצי יבש  מסידרת bin הכרם שלו ממוקם בקיבוץ מירב על הגלבוע בגובה 400 מטר, סידרה זו מחירה 30 ש"ח.

זהו בציר הראשון של יפתח ויעל כינני יקבי בנימינה וכעת קוטפים את הפירות של יינות לבנים משנה 2014 ויש גם אדומים מ- 2013. הם השקיעו וטיפחו.

וסידרת bin למעשה נמצאת בדרגה אחת מעל סידרת teva. שרדונה  זה הוא מזן ארומטי ובקיץ יפתח נותן לנו המלצה - לקרר את הבקבוק לפני הארוחה.

הוא מעט אפרסקי משהו ובקליפתו נמצאים טרפנים- שהינן תרכובות אורגניות.

מומלץ לשתות את המוסקט גם כאפרטיף לפני הארוחה או ליד האוכל. הוא קייצי. מתאים למנות בסגנון המזרח הרחוק, אוריינטליות ו/או גם מנות מתוקות וחמוצות.

 

הגענו ל bin שרדונה עם מעט ענבי קרינאן בלאן. הכרם ממוקם על הר הגלבוע, עם 88% ענבי שרדונה והיתר קריניאן.

הוא מעניין כזה עם טוויסט עם יותר מורכבות מיינות מסידרת הטבע.

חלקו בא במגע עם עץ אלון ויפתח ויעל בחרו את האחוז העצי לתוצאה של השפעה מן העץ.

יש בו שבבי עץ אלון קלוי צרפתי והוא מתאים גם לשניצל- לדברי הייננית המומחית - יעל :).

טעמנו גם מרלו מסידרת טבע 2014, יין יבש אדום שבוקבק לא מזמן וגם הוא בשוק, מחירו 20-25 ש"ח.

ענב המרלו הגיע מבורדו- רק שתדעו! והוא אכן יצירה בפני עצמו.

מטעימות עיוורות שונות שנעשו, קיבל המרלו מסידרה זו מקום גבוהה מאוד.

שני כרמים יש לו לענב המרלו- בקיבוץ מירב במישור פתחת ג'נין ובגלבוע.

מרלו הינו זן מאתגר בגידול שלו וגם בעשייתו. הוא פירותי ונעים. מחירו 25 ש"ח.

בקיץ אפשר לקררו.

היין האדום שאני מאוד אהבתי של יקבי בנימינה הוא שיראז 2013 מסידרת בין. שהיא סידרה אחת פחות מסידרת יוגב.

יש לו איכות משובחת והתמורה בכלל לכל היינות שסיפרתי לכן/ם עליהם עד כה היא גבוהה מאוד.

כשתלכו לראות פריחה על הר הגילבוע ותפגשו באירוסים , תזכרו שם הכרם של יקבי בנימינה עם ענבי השיראז ממוקם ממש שם. 

30 ש"ח זה המחיר.

 

אז חברות וחברים יקרות/ים זה אפשרי להתפנק ביין טוב ובמחיר מעולה, לא צריך ללכת רחוק. בכל סופר ליד הבית תוכלו להשיג את היינות של יקבי בנימינה מכל הסדרות. תשתו לחיים, תתנו כמתנה. אפשר לעמוד בזה.

השבוע יקבי בנימינה יתארחו בפסטיבל "ארץ כרמים וטעמים" בימים ד-ה בין התאריכים 25-26 במרץ בגני הנדיב בזכרון יעקב.  לכו לטייל באיזור הפורח הכל כך יפה ורכשו לעצמכם יינות לשולחן החג לביתכם או למארחים שלכן/ם.

 

האירוח של עיתונאים ובלוגרי היין והאוכל התקיים במסעדת ג'ויה בסנימטק ויש לציין כי השף המוכשר יובל פכלר השכיל להתאים את המנות שיצאו לכל יין ששתינו.

היה רביולי מצויין, ופיצה מדהימה, אחת הטובות, צלעות טלה עם אספרגוס, סלט מעולה, לחם טוב עם ממרחים וקינוחים מטריפים ומתוקים שסגרו את הערב בצורה מושלמת.

אז גם האכסניה הייתה מדהימה ואני מודה על כך.