מתכון ל- 20 עוגות אישיות או 2 תבניות אנגליש קייק

 

המרכיבים:

4 ביצים

 200 גרם סוכר

200  גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל

 50 גרם אבקת קקאו

 10 גרם אבקת אפייה

200  גרם שמנת חמוצה

 75 גרם שמנת מתוקה

150  גרם שוקולד מריר

150  גרם חמאה

150  מ"ל שמן קנולה

75  גרם שוקולד צ'יפ מריר

 

אופן ההכנה:

1.      מקציפים במיקסר עם מטרפה במהירות גבוהה את הביצים.

2.      מוסיפים את הסוכר ומשלימים את ההקצפה.

3.      מערבבים בכלי נפרד את תערובת הקמחים, קקאו ואבקת אפייה.

4.      בכלי נוסף מערבבים את השמנת החמוצה והמתוקה.

5.      ממיסים בקערה על בן–מארי מעל להבה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והשמן.

6.      מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה. לתערובת הקצפית מוסיפים לסירוגין את תערובת השוקולד המומסת, תערובת הקמחים ותערובת השמנות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

7.      מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומקפלים בעדינות פנימה.

8.      יוצקים לתבניות האפייה, עד 3/4 מגובה התבנית.

9.      אופים ב- 170 מעלות, תבניות אישיות כ- 25 דקות, או תבניות האינגליש קייק כ- 45 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.

10.    בודקים עם סכין או קיסם שמרכז העוגה אפוי היטב.