מאפינס שוקולד כשרים לפסח
מתכון ל- 20 עוגות אישיות או 2 תבניות אנגליש קייק
המרכיבים:
4 ביצים
200 גרם סוכר
200 גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל
50 גרם אבקת קקאו
10 גרם אבקת אפייה
200 גרם שמנת חמוצה
75 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
150 מ"ל שמן קנולה
75 גרם שוקולד צ'יפ מריר
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר עם מטרפה במהירות גבוהה את הביצים.
2. מוסיפים את הסוכר ומשלימים את ההקצפה.
3. מערבבים בכלי נפרד את תערובת הקמחים, קקאו ואבקת אפייה.
4. בכלי נוסף מערבבים את השמנת החמוצה והמתוקה.
5. ממיסים בקערה על בן–מארי מעל להבה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והשמן.
6. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה. לתערובת הקצפית מוסיפים לסירוגין את תערובת השוקולד המומסת, תערובת הקמחים ותערובת השמנות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומקפלים בעדינות פנימה.
8. יוצקים לתבניות האפייה, עד 3/4 מגובה התבנית.
9. אופים ב- 170 מעלות, תבניות אישיות כ- 25 דקות, או תבניות האינגליש קייק כ- 45 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
10. בודקים עם סכין או קיסם שמרכז העוגה אפוי היטב.