אנא המתן/י מספר שניות

דלג

לימור לוי אוסמי
מנהלת אתר נשים ייחודי 'נשים מדברות אמהות' לכתיבה אימהית אותנטית על גווניה השונים. מתעניינת, מקשיבה ולומדת את אתגרי האמהות בשלבי החיים.
http://www.medabrotimahut.co.il/
לפרטים נוספים

לא רוצה להניק? חתמי על טופס ויתור

האם יוזם הצעת חוק שמחייבת נשים שילדו ולא רוצות להניק לחתום על טופס שמבהיר להן את יתרונות ההנקה., ח"כ דני דנון, באמת חושב שזה הצעד שיעודד נשים להניק? למה המדינה מרגישה צורך לפלוש למרחב הכי אינטימי בין אם ותינוקה?

בקרוב כל יולדת אשר בוחרת שלא להניק, אלא להאכיל את ילדה בתמ"ל תרכובת מזון לתינוקות, תחויב לחתום על טופס המבהיר לה את יתרונות ההנקה. כך קובעת הצעת חוק חדשה "לעידוד הנקה ושמירה על אופן הזנת תינוקות, התשע"א–2011", שהוגשה ע"י ח"כ דני דנון ותידון מחר בבוקר בכנסת (יום ד' 9:30 בבוקר בוועדת הכלכלה של הכנסת).

 

עוד בonlife:

 

עיקר הצעת החוק עוסקת בנושא אחר, שהוא סבסוד תחליפי חלב האם על ידי בתי החולים ובמידת הנוכחות והפרסום שלהן שם. בשולי הצעת החוק מגיח סעיף קטנטן (5ב'), אך מהותי בהשלכותיו עבור נשים, סעיף המחייב את כל היולדות בישראל לחתום על טופס המוודא כי הן מודעות ליתרונות ההנקה והשלכותיה, בטרם יבחרו להאכיל את ילדיהן בתחליף חלב אם.

 

ייתכן כי חלק מהקוראות חושבות בליבן שזהו צעד הגיוני ומתבקש, שהרי ישנן נשים שבאמת אינן מודעות ליתרונות ההנקה ושכדאי ליידע אותן בכך לפני שיבחרו שלא להניק. אני מבינה את המקום הזה ומודעת לחשיבות ההנקה, אך בעיניי לא זו הדרך לקדם שינוי.

 

החתימה על הטופס היא פרקטיקה המבטאת התערבות בוטה בחיי הפרט של נשים בישראל. אל לנו לשכוח שהבחירה לגבי אופן ההאכלה של התינוק הינה בחירה אישית, אינטימית, פיסית ומשפחתית ואין מקום  לממשלה לנסות ולהשפיע על הבחירה בצורה כה פולשנית.

האם הצעת חוק תעודד הנקה ותתגבר על מחסור ביועצות הנקה ובתקנים בבתי החולים?האם הצעת חוק תעודד הנקה ותתגבר על מחסור ביועצות הנקה ובתקנים בבתי החולים?

יש הבדל מאוד משמעותי בין התערבות הממשלה בחיינו באמצעות הקצאת משאבים, חינוך, פרסום והעלאת המודעות במרחב הציבורי, לבין הבחירה להתערב בחיינו תוך חדירה למרחב הפרטי, האישי והמשפחתי באמצעות החיוב לחתום על טופס ממשלתי.

 

מהטופס ל"עידוד" הנקה, הדרך מאוד קצרה בעיניי אל טפסים והתחייבויות למיניהם במגוון נושאים. האם נסכים שנערות בנות 16 שמעוניינות לקיים יחסי מין, יחויבו לחתום על טופס המסביר להן על ההשלכות לחייהן? האם נסכים לכך שהורים המאכילים את ילדיהם המאכילים בשומן רווי, יחתמו על טופס המסביר להם על הסכנות הבריאותיות?

 

מהו הגבול שאנו בוחרות להציב בין המרחב הפרטי לציבורי ועד כמה אנו מוכנות שייכנסו לנו לקרביים?

 

נקודה נוספת שחשוב להדגיש, למען הסר ספק, שהחתימה על הטופס וקריאה על יתרונות ההנקה רגע אחרי הלידה לא תעזור בעידוד ההנקה . נראה כי ח"כ דנון חושב שניתן לעשות 'קיצור דרך' על חשבון הפרטיות שלנו ומניח בטעות כי מהלך זה יעודד הנקה באופן מהותי, אך לא כך הדבר. נשים אינן מגיעות ללידה כ'לוח חלק', אלא עם דעות ומחשבות לגבי הנקה, מה עוד שהרעיון להרביץ ידע בזמן כה רגיש ופגיע בחייה של אישה, פשוט אינו הזמן המתאים לכך.

אולי יפתיע את ח"כ דנון לגלות כי נשים רבות דווקא מעוניינות להניק, אך התנאים בבית החולים אינם מאפשרים להן להניק או שמאוד מקשים בכך. הנה כמה צעדים מאוד חשובים והכרחיים שפשוט יכולים לעזור לנשים שמעוניינות להניק:

 

1. לאפשר לתינוקות להיות יחד עם אמותיהם לאחר הלידה, ובכך לאפשר להם לבסס את ההנקה.

 

2. להגדיל את התקן של מדריכות ויועצות ההנקה בבית החולים.

 

3. להשקיע מאמצים גדולים יותר בהכשרתן המקצועית של מדריכות ויועצות ההנקה בבית החולים. פעמים רבות דווקא הצוות הרפואי הוא זה שמשכנע את הנשים לעבור לתחליף חלב בטענה ש'אין חלב', הנובעת מידע מקצועי שאינו שלם דיו.

 

4. הקצאת משאבים לרכישת ציוד מתאים להנקה והקצאת מרחב מתאים להנקה בבית החולים.

 

גם מחוץ למסגרת בית החולים, נשים שמעוניינות להניק נתקלות בלא מעט קשיים. שינוי אמתי במציאות המקשה על ההנקה, כמו סבסוד משמעותי של יועצות הנקה וציוד עזר להנקה, חיוב להקצאת פינות הנקה במרחבים ציבוריים והרחבת הידע על הנקה לאחיות טיפת חלב ורופאי משפחה, יכולים באמת לעזור לנשים ולעודד הנקה.

 

חשוב בעיניי לזכור שעידוד אמתי של הנקה או כל דבר אחר, לא יכול להגיע ממקום של התערבות בוטה בחיי הפרט. יש המון אפשרויות טובות וראויות לעודד את אפשרות הבחירה בהנקה והדוגמאות שהבאתי הן מקצתן. האכלת התינוק הינו עניין פרטי ואישי וראוי שיישאר כך.

 

 

לימור לוי אוסמי, יוצרת האתר 'נשים מדברות אמהות'

וחברה במתפקדות- הלובי לשיוויון בין המינים

תגובות


סה"כ תגובות: 42

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

תגובות

צאו לנו מהשדיים!
21:06 13.12.11 | יעל יעקבי לביא

אין לתאר את החוצפה. מרתיח פשוט!

0 points
מסכימה עם כל מילה
22:08 13.12.11 | אורית כרמי ארואטי

ללא תוכן

0 points
כל מילה במקום!
09:08 14.12.11 | הפרה נחמה

ללא תוכן

0 points
מטרת ההטופס הזה בעיני היא שונה
10:42 14.12.11 | ענת רז

אני דווקא בעד הטופס הזה, לא כדי שהוא יכריח את ה"סוררות" ללמוד על יתרונות ההנקה, אלא כדי שהוא יכריח את בתי החולים לקבל רשות מסודרת מהאם לפני מתן תמ"ל לתינוק שלה. אני מכירה יותר מדי מקרים בהם נתנו לתינוק תמ"ל בלי רשות האם, ולפעמים יכולות להיות לזה השלכות על התבססות טובה של הנקה.

0 points
לא מניקה ? לא נאמנה!
11:28 14.12.11 | לא מניקה? לא נאמנה!

ללא תוכן

0 points
ואולי גם להאריך את חופשת הלידה בתשלום??
11:42 14.12.11 | אמא ל1, והשני בדרך

כדי שעד שסוף-סוף ההנקה מתבססת ומתחילה גם להיות כייפית (כי דנון לא נותן פתרון לדלקת בשד, לפטמות סדוקות וכואבות עד אימה, למחסור טבעי בחלב וכל מיני צרות אחרות) לא נצטרך לחזור לעבודה ולשאוב בשירותים...! או לוותר...
ובכל מקרה, הטופס מקומם ומיותר.

0 points
טיעון יפה like
19:54 14.12.11 | אדל

טיעון יפה like

0 points
לאן נגיע ?
12:35 14.12.11 | ד"ר חנה גילאי גינור

ההתרעמות כנגד חוקים בנושא כה אישי ואינטימי מוצדקת אך אני בספק אם לנשים יהיה כוח להילחם כנגד המהלך המטופש הזה. שהרי רוב האנרגיה מושקעת עתה במאבק בהדרת נשים .
www.horuta.co.il

0 points
תודה לימור על שיש לנו אותך!
12:47 14.12.11 | חגית מנדרובסקי

הצעת החוק הזו נובעת מבורות, אטימות ובעיקר חוצפה שלצערי פושה בכל הארץ לאחרונה בהתערבות באינטימיות של נשים באשר הן. אין זכות לאף אדם - לא משנה אם גבר או אישה, להדחף לנו לאינטימיות הכי קדושה ויקרה - איך , מתי וכמה נאכיל את וולדינו מתוך גופנו. לפעמים זה תהליך ארוך מכאיב ועקר, לפעמים זה בא בקלות מופלאה ולפעמים זו בחירה של האם מתוך היבטים כאלה ואחרים לא לעשות זאת מלכתחילה. ולגבי אחת ההערות כאן שזה חשוב מטעם הנהלת בית החולים - אפשר פשוט לגשת לאישה אחרי לידה ולשאול אם היא רוצה להניק או שיאכילו את התינוק בתמ"ל. לא צריך בירוקרטיה גם בשביל זה. ובכלל כל מדיניות חדרי היולדות והאישפוז והתינוקיות בבתי חולים חייבת להשתנות ולהשתפר לטובת האם והתינוק/ת. איך שזה מתבצע ברוב המקומות היום זה פשוט מחפיר ומבזה. מאחלת להצעת החוק הזאת להקבר עמוק עמוק באדמה ולא להגיח יותר מעלה.

0 points
כל מילה...
07:46 18.12.11 | oc

ללא תוכן

0 points
השלב הבא- תחליפי חלב במרשם
13:12 14.12.11 | דני

המדינה אינה מתנגדת לשימוש בתחליפי חלב, היכולים להיות חשובים במקרה הצורך. אם זאת, כדי שתינוקות יהודים קדושים יזכו מליטב התנאים לגדול ולהגן על הארץ, יש לוודא כי השימוש בתחליפי חלב הינו מוצדק ומאושר על ידי רופא ולא נובע מגחמות סמולניות של אימהות המבקשות לחתור תחת חוסנה של החברה ולשבת ולשתות אספרסו במקום להזין את ילדיהן.

0 points
ניסית פעם להזין את ילדיך?
16:07 14.12.11 | דני היקר

יכול להיות שזה נראה לך כל כך פשוט כי אין לך שדיים? יכול להיות שאתה מכיר נשים-שותות-אספרסו וטרם נחשפת לנשים חד-הוריות/בעוני/ישראליות ממוצעות שאחרי 3 חודשים חוזרות לעבודה כדי לקבל שכר מינימום שלא מספיק
אפילו לחיתולים? מעניין איפה אתה חי. יתכן ויהיה לך מועיל יותר לקרוא חלק מהתגובות כאן במקום לשתף אותנו בחכמתך כי רבה.

0 points
ציניות הלו?
20:31 14.12.11 | אמנון

שמעת על זה?
זה שמתכוונים בעצם להפוך ממה שאומרים תוך שימוש בהומור?
אז זהו

0 points
כמה מצחיק ככה עצוב
22:53 14.12.11 | דני

אכן כפי שאמנון כתב, התגובה שלי נכתבה כדי להעביר באופן שאינו מאכיל אותך בכפית אחרי שני סיבובים בבלנדר את ביקורתי על עמדותיו הקיצוניות של דני דנון (תשמעי קטע, לא קוראים לי דני). מדאיג כי לאחר שטעית לחשוב שאני רציני ההתייחסות שלך צומצמה להסטריה קלישאית סביב איך שגברים לא יכולים להבין אישה. הניחוח הגזעני והפשיסטי נראה לך לא ראוי לגינוי משום מה. 

0 points
גם אני נדהמתי משתיקתה לגבי שאר תגובתך
02:06 15.12.11 | אזוב שבקיר

כל הדיבור על תינוקות יהודים קדושים שנועדו להגן עבר לה ליד האוזן... ענק.
או שזעיר? כנראה זעיר.

0 points
הצעת חוק: כל ח"כ ידווח כמה פעמים בשבוע הוא מאונן
14:26 14.12.11 | גבר אחד

מחקרים הראו שאוננות מסייעת להפחית סרטן ערמונית. לכן, מכיוון שבריאות חברי הכנסת חשובה לנו, כל חבר כנסת ידווח כמה פעמים בשבוע הוא מאונן ומי שידווח על כך שאינו מאונן יחתום על טופס שמבהיר לו את יתרונות האוננות.

זו רמת ההצעה של דנון.

0 points
לא מיניקה ולא חותמת. מה תעשו לי?
14:38 14.12.11 | סרבנית

אני אוהבת את הילד שלי- מאוד! אני מודעת ליתרונות ההנקה. ועם זאת, אני לא מעוניינת להניק. בשום פנים ובשום מקרה! דני דנון, אתה רוצה תינוקות מיניקים? אפשר להחזיר את המקצוע מינקת לאופנה. אפשר גם להוריד את מחירי תחליפי החלב כדי לתמוך בנשים. אני לא מתכוונת להניק ולא מתכוונת לחתום. אתם מוזמנים. ואם יש לאיזה גבר בעיה הוא מוזמן להניק בעצמו!

0 points
תניק אתה!
16:33 14.12.11 | פורטונה

אולי בשלבים הבאים נצטרך לחתום על:
1. אישור שאנחנו מודעות לנזק הפסיכולוגי האפשרי לילד אם נחזור לעבוד. רק שנדע.
2. אישור על הנזק שייגרם לגבר שאיתנו אם נצא מהבית במקום לבשל לו אוכל ולכבס לו כל היום. לא שמישהו ימנע מאיתנו, רק לוודא שאנחנו מודעות.
3. טופס המאשר שהבנו מה אנחנו מעוללות לגברים אם נפתח את הפה בציבור ונשיר (חו"ח) או נחשוף טפח מעור הגוף, לא בשביל משהו - לידיעתך בברכה

ח"כ דנון - תניח לציצים שלי בבקשה, הם לא שלך.

0 points
מקומו של הטופס בפח
18:40 14.12.11 | אור לנו

כאם שהניקה ומאמינה שנכון נהגה אני מוצאת את הצעת החוק של חבר הכנסת דנון חצופה ומיותרת. אין אשה הרה ומודעת לנושא ההריון והלידה שלא שמעה על יתרונות ההנקה ולכן אין צורך לדחוף לה טופס הסברה שעליה לחתום עליו. מה ייעשה בטפסים החתומים של סרבניות ההנקה? האח הגדול יעקוב אחרי החותמות? לאמהות הטריות שיקבלו את הטופס אני מציעה להשליך אותו לפח.אם ניתן היה אז גם את חבר הכנסת דנון.

0 points
צודקת בכל מילה!!!כל הכבוד!
19:40 14.12.11 | חוצפה

חוצפה להיכנס לי לחיים הפרטיים..לכאבי תופת אחרי ניתוח קיסרי..לחתכים בפטמות אחרי כל הנקה..פשוט לא להאמין המדינה הזאת..

0 points
הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות
20:51 14.12.11 | השטן

בסה"כ הח"כ הנ"ל מגיע עם כוונות טובות.
אבל, כמו רבות מהצעות המגיבות פה, עדיף
לעודד הנקה, במקום להכריח לחתום על טופס.

0 points
יש לי עוד כמה הצעות יצירתיות לח"כ דנון
20:55 14.12.11 | אין גבול לחוצפה

כל הורה יצטרך לשלוח דוח חודשי למדינה שבו הוא מפרט כמה פעמים ביום ההאם הניקה וכמה סמ"ק, עליה במשקל ובגובה, שעות שינה, שעות טלויזיה, שעות סיפור, שעות סבתא, כמה בגדים קנו לו החודש, בכמה צעצועים הוא שיחק, כמה שירים הוא למד, כמה פעמים עשו לו קוצי מוצי, כמה פעמים השכנות אמרו לו שהוא חמוד.

0 points
הפאשיסט גם ימריץ קיום יחסי מין להרבות את הגזע
20:59 14.12.11 | עוזי

ללא תוכן

0 points
עבד כי ימלוך
21:16 14.12.11 | דנון לכלא

למה החנון דנון מתגרה מחוקי שדיים? האם אשתו אינה כלואה בביתה כמו גילה קצב? למה לחכות 50 שנה ? דנון החרמנון מתקנא ברבנים הפולשים מאות בשנים לערוותן של נשים, חוקי הנידה! הוציאו את זקניינכם המצחינים מגבינה מלוחה מהתחתונים של נשינו ובנותינו כי זה לא ייגמר טוב!

0 points
מחקרים הוכיחו
21:23 14.12.11 | דנון אישה מינקת

לידיעת חבר הרפש דנון . מחקרים הוכיחו כי גברים יכולים להניק בדיוק כמו נשים. בעזרת הורמונים ואימון של הפטמות, על ידי תנועות יניקה גם הגבר מייצר חלב. גש עם חבריך הרבנים ועסו זה את פטמותיו של זה, וכך תוכל להניק את ילדיך ולא תזקק לחוקיך ההזויים!

0 points
מאיפה המצאת את השטויות הללו, פסיכי/ת?
22:57 14.12.11 | הפסיכיאטר המחוזי

ללא תוכן

0 points
הלו, על חוש הומור שמעת?
00:59 17.12.11 | הומורסקה

ללא תוכן

0 points
פסיכי אתה ר..... קח את התרופות
22:11 17.12.11 | זה רציני

מה המצאתי כאן?
רבנים שמעסים פטמות? מוטי אלון
גברים שיכולים לייצר חלב? ידוע בעולם מאות שנים!
אין כאן שום חוש הומור, גש אתה, הרבנים, ודני חרמנון ועסו את פטמותיכם כמו שצריך ותראה שאחרי כמה חודשים תוכלו להניק את ילדיכם, ולהוציא את הזקנים שלכם מתחתוני הנשים- חוקי הנידה!

0 points
להחתים חרדים על האבסת ילדים במרגרינה
22:21 14.12.11 | בעלת רעיון

ושאר שומני טרנס שמהווים חלק ניכר מהתפריט שלהם.

0 points
דני דנון
22:46 14.12.11 | אילת

לעשות גוגל על השם שלו ולראות איזה הצעות חוק נוראיות מנסה להעביר כאן. הידד הפאשיזם!

0 points
איך תמיד קופצות הנשים-שלא-מניקות-מבחירה ומשתוללות...
22:56 14.12.11 | מודרניסט

רגשות אשם, אולי? יש נשים שלא יכולות להניק, מסיבות פיזיות או סתם בגלל שצריך לחזור לעבודה. אין מה לעשות. ויש נשים שלא רוצות להניק, מכל מיני סיבות... ואוח, כמה שהן צועקות חזק כשמישהו אומר לידן את האמת המובנת מאליה, שעדיף לילד שיניקו אותו ושאולי, רק אולי, חלק קטנטן מתוכן, אתם יודעים, מעדיפות את נוחותן על טובת התינוק - ואולי, יש מצב קלוש איכשהו, שבבוא העת, אם נגיד תרצינה להתגרש כדי לממש את עצמן או משהו, גם אז הילדים לא יעניינו אותן במיוחד. מצחיק, אה? אין מי שיצחק. גם את התגובה הזו בטח יצנזרו, כמו את כל התגובות לבלוגים המסכנים האלה. אין דבר. השקעתי שלושים שניות. לפחות הבלוגרית עצמה תקרא ותתעצבן קצת. גם משהו.

0 points
צודקת - הפסיקו את טרור ההנקה!
01:03 15.12.11 | אלמונית

ללא תוכן

0 points
למר דני דנון ה"יקר"
01:32 15.12.11 | יפי

חייבת להגיד לך שלו הייתי מתלבטת כרגע אם להניק או לא והיו מביאים בפניי את הטופס הזה זה רק היה גורם לי לרצות לא להניק כדי להראות לאנשים כמותך שיש דברים שהם לא יכולים להתערב בהם. אם אתה לא מבין את קהל היעד שלך לא רק שאסור לך להציע הצעות חוק כי אתה רק תגרום יותר נזק אז עדיף בכלל שתסתום את הפה ותישאר בפינה שלך!!!
אתה פשוט חוצפן !

0 points
פשוט חולה הדנון הזה
08:19 15.12.11 | איתי

ללא תוכן

0 points
ההתנגדות שלך לחוק החדש
08:58 15.12.11 | שמי

ההתנגדות שלך לחוק החדש מקדמת בורות וההכחשה!
את לא מציעה איך לנסח מחדש את הסעיף הבעיתי בעיניך כך שהוא לא יהיה פוגעני אלא להסיר אותו?!? איך מקדמים הנקה, תזכירי לי - הרי ממה שכתבת יוצא שכל אזכור לעובדה שההנקה היא ההזנה המומלצת מהווה התערבות בוטה בבחירת ההורים?! ועד עכשיו לא התערבו בבחירה כשנתנו תמ"ל מבלי לשאול אותך איזו סוג אתם מעדיפים?

0 points
תפסיקו להתייחס לנשים כרכוש!
09:44 15.12.11 | סביו

זה רק מוכיח עד כמה הגברים בארץ הזאת שובניסטים וכל המערכת היא רקובה בפטריאכליות מגעילה!

0 points
שוביניזם והנקה
12:18 15.12.11 | שמי

זה שוביניזם לחשוב שאם מניקה צריכה להישאר בבית וגם שהשדיים שלה מיועדים להנאה המינית של הגבר.
ההנקה בשל עצמה לא יכולה להית שוביניזם!
אף אחד לא כופה הנקה בזה שאומר לך כי יש לדעת כי היא הבחירה הנכונה יותר עבור הילד והאישה.

0 points
למסרבות לחתום המדינה תפקיע את התינוק
09:46 15.12.11 | לשלוח פסיכיאטר דחוף לבית המחוקקים

ללא תוכן

0 points
הנקה זה ביני לבין התינוק שלי. המסמך פוגע בריבונות שלי על גופי.
10:04 15.12.11 | מניקה סדרתית

וזן כנראה הכוונה. נשים לא מבינות מספיק מה טוב לתינוק שלהן. המחוקק יודע יותר טוב. מותר לשיר כשמניקים?
ולגבי התנאים להנקה, יודעת כל אחת מעמיתותי כמה קשה למצוא חדר לשאוב חלב במהלך העבודה. למזלי יש לי חדר שלי בעבודה ואוטונומיה על זמני, וכך הצלחתי להניק 9 שנים מצטברות. ופיניתי את החדר שלי לעיתים לאחרות שלא התמזל מזלן.

0 points
להניק אתן לא רוצות,אבל למצוץ אתן מסכימות.
14:30 16.12.11 | מישהו ששואל

ללא תוכן

0 points
שיחתום על טופס ויתור על אינטליגנציה
10:16 18.12.11 | נוגה ב.

כי גם ככה אין לו.נו באמת איזו חוצפה.קודם הדרת נשים עכשיו זה. מה הלאה ??

0 points
מילה של גבר
20:28 03.01.12 | סיגל ולדמן - פיזיותרפיסטית התפתחותית

רק גבר יכול להציע הצעה שכזו...
יש לי הצעה נגדית! "רוצה לגמור בחוץ? תחתום על טופס סירוב לאבהות!" בטופס יפורטו יתרונות הילודה, לנוחיותך ושימושך. דביל.

0 points

רוצים להמשיך לדבר בנושא בפורומים?