close
יש להזין שם משתמש בעברית בלבד
לאחר הרשמתך ישלח לכתובת המייל שהזנת סיסמה זמנית וקישור לאימות הרשמתך. אימות ההרשמה יתבצע דרך לחיצה על קישור שתקבלי בגוף המייל. לאחר מכן תוכלי להזין את הסיסמה הזמנית אותה קיבלת, ולגלוש כגולשת רשומה באון לייף
אנא המתן/י מספר שניות
X

תפוח בדבש? נסו במקום תפוח על מקל

אפרת מונשרי גורן
נעה ושוחה במרחב המשפחה וההורות: כותבת, עורכת, יועצת ומנחת הורים

רוצים להוסיף משהו צבעוני למאכלי החג או להכין מתכון לילדים פשוט שיחליף את התפוח בדבש המסורתי? המתכון לתפוח מסוכר על מקל, אדום ומתוק לשנה מתוקה - הוא בדיוק בשבילכם

תפוח בדבש הוא אחד מהמאכלים המסורתיים בראש השנה. אם נמאס לכם מהאפשרות הרגילה או שאתם רוצים להפתיע בקישוט מעניין לחג חשבו על תפוח מסוכר.

 

עוד בOnlife:

 

התפוח המסוכר, שנאת האמהות ורופאי השיניים, הומצא בשנת 1904 על ידי יצרן ממתקים, שהשתעשע בניסוי מתוק עם קינמון ומאז נמכר לילדים בכל העולם. אז איך מכינים אותו?

 

יש הרבה מתכונים ברשת שמתייחסים לתפוח מסוכר. המשותף לכולם הרבה סוכר ותפוחים. אבל הנה שני מתכונים מובחרים במיוחד שיעזרו לכם לעבור את ראש השנה במתיקות יתר.

כל מי שגדל בארץ מכיר את התפוחים האדומים על המקל. תפוחים מצופים סוכר שנמכרו בעיקר בימי עצמאות. מסתבר שהתפוח המסוכר הוא לא המצאה ישראלית והוא דווקא ממתק הנמכר בכל העולם בפסטיבלים או אירועים.

מצרכים לשני המתכונים:

  • תפוחים רחוצים היטב ומנוגבים.
  • מקלות לסוכריות, שניתן לקנות בכל חנויות האפייה. אם לא מצאתם קנו מקלות אכילה סיניים.
  • ניר אפיה משומן על משטח.
  • צבע מאכל אדום באבקה - נמכר בחנויות תבלינים ובחנויות אפייה.
  • כדאי לשפד כל תפוח לפני הכנת הקרמל.

דברים שכדאי לדעת:

  • הקרמל ובציפוי לתפוחים חם מאד וגורם לכוויה במהירות. היזהרו ואל תבדקו את מידת החום עם האצבע.
  • אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון או וניל.
  • אתם יכולים לבחור כל סוג של תפוח ובכל גודל
  • מומלץ להשתמש בסיר עמוק וגבוה
  • אם הסיר נשאר דביק - השרו אותו במים רגילים ל 10 שעות, הסוכר ימס.
  • את התפוחים מניחים הפוכים על נייר אפייה משומן.
  • חשוב לערבב את תערובת הקרמל בכף עץ.

קרמל רגיל

כוס סוכר

1/4 כוס מים

 

מכינים קרמל רגיל מכוס סוכר ורבע כוס מים. מערבבים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס מכניסים מעט אבקת צבע מאכל אדום, מערבבים היטב. טובלים את התפוחים המשופדים ומניחים עם המקל למעלה על נייר אפייה משומן.

 

תפוחים מסוכרים - מתכוון משופר (סוכרית פחות קשות)

 

המתכון מתאים ל 20 תפוחים

1/2 ליטר גלוקוז

750 גרם סוכר

1/4 כוס מים

צבע מאכל אדום באבקה.

 

מערבבים הכל חוץ מהצבע מאכל, עד לרתיחה וממשיכים לערבב עד שהסירופ מסמיך רק אז הוסיפו את צבע המאכל. כדי לדעת אם הוא מוכן טפטפו בכף עץ מהסירופ לכוס עם מים קרים. הסירופ צריך להתקשות מיד לסוכריה.

 

טבלו את התפוחים עם המקל והניחו הפוכים על נייר אפייה משומן.

הכי מחופשות באתר