סלט תפוחי אדמה מלא בריאות שילדים יאהבו
שף פרטי, 2 אימהות ו-2 ילדים בסדנת בישול שמשלבת בהכנה את ההורים, הילדים והמון יצירתיות. ויש גם טיפים בשבילכם. פרויקט מיוחד של און לייף וקוטג' טרה 100% רכיבים טבעיים
מרכיבים:
1 תפוח אדמה
1 סלק
1 בצל סגול
אפונה קפואה
עלי בזיליקום
מיונז
קוטג' 100% רכיביים טבעיים
מלח גס
חומץ בלסמי מצומצם
הוראות הכנה:
את תפוח האדמה והסלק מניחים על מלח גס מניח בתבנית אפייה ומכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ריכוך מלא (בערך 40 דקות) - הם מוכנים כאשר ניתן להכניס את הסכין בקלות
חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות, את האפונה הקפואה שופכים לקערה ומערבב עם מים עד להפשרה (2-3 דקות). מכניסים פנימה את הבצל הסגול, תפוח האדמה והסלק האפויים, מוסיפים מעט מלח ומיץ לימון ומערבבים היטב.
לשאר המתכונים בפעילות:
את הקוטג' יש להעביר לקערה נפרדת ולשטוף עם מים עד לקבלת כדוריות מופרדות
אופן ההגשה:
מניחים את התערובת במרכז הצלחת, מפזרים נגיעות מיונז על גבי התערובת וסביב הצלחת. מזלפים מעל הצלחת חומץ בלסמי ומפזרים כדורי קוטג' בנדיבות
טיפים חכמים:
- אל תבשלו את האפונה הקפואה אלא הפשירו אותה במים. הבישול פוגע במרקם האפונה הקפואה
- מומלץ לאפות בתנור ירקות שורש ולא בתוך נוזל כדי למקסם את טעמם
______________________________________________________________________________________
צילום: אורן כהן
בניית המתכון + הדרכה: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול