לגור במלון בוטיק
נחיתה רכה
להודות בהסדר טיעון ובו זמנית לטעון לחפותו
לנו כבר יש מנצחת ב"אח הגדול"
חלומות גדולים
מגיע לך גביעונית
צרת רבים
הרגעים הגדולים של אוסקר 2017
אני גבר, לא בהמה
להכשיר את השרץ
גומרים הולכים, גומרות נשארות
שייק חורפי כתום לחיזוק המערכת החיסונית
לא קצין ולא ג'נטלמן
6 עצות לכל אישה מלאה לפני דייט
ללא מין
בית החלומות של כל זוג
לו רק היית קצת פחות המורה שלי
X
מציצים לבתים

הצצה לאלפיון העליון: בית אירופאי על חוף הים בהרצליה

לימור קלר
מעצבת פנים וכתבת עיצוב, גרה בהרצליה, אמא לארבעה קטנים וגדולים ומולטי טאסקינג ביום יום. חוץ מעיצוב ועיתונות, עובדת גם הרבה שנים כעורכת, ויש מאחוריי תואר ראשון בלשון עברית, איתו אני נהנית להרביץ עברית תקנית וניסוחים במגזינים, בספרים ואפילו בתערוכות מפעם לפעם.
0
0
SHARES

בית גדול ופתוח באווירה אירופאית עם בריכה הנושק לחופי הרצליה – זו היתה הפנטזיה עמה ניגשו בני הבית הזה אל המעצבת והאדריכלית שירלי דן - אחת מ-8 המעצבות הנבחרות לפרויקט המיוחד של Onlife ותדיראן. כיצד היא שילבה את כל הבקשות ואיך נראה בית החלומות? קבלו הצצה

לימור קלר | 30.01.17

הפרויקט: בית פרטי בהרצליה פיתוח

שטח: 450 מ"ר על מגרש של כחצי דונם

אדריכלות ועיצוב: שירלי דן

צילום: גלעד רדט

 

הבית הזה בהרצליה פיתוח התחיל מחלומם של זוג הורים עם שני ילדים. הם בנו את ביתם בקרבת הים וחלמו על בית אירופאי המשתלב עם הסביבה הטבעית, פתוח לגינה ומכיל הרבה אור. מאחר והזוג מארח לא מעט, גם חברים מבוגרים וגם את חברי הילדים, לתחושת הגודל והמרחב היתה חשיבות גדולה.

 

בית של האלפיון העליון

 

בית של האלפיון העליון

 

האתגר התכנוני מצד דן היה לכלול את כל הצרכים והחלומות של המשפחה במגרש בן חצי דונם, כולל בריכה, ועדיין לאפשר תחושה של אופן ספייס עם גינה מפנקת, שתשתלב עם פנים הבית. לשם כך החליטה דן לרצף את הבית בפרקט, ולהמשיך את הריצוף עם דק היוצא אל הרחבה החיצונית בגינה – ובכך ליצור קשר והמשכיות של הפנים עם החוץ. הגינה ההיקפית סביב הבית יצרה קונטור לאווירת הצמחייה והטבע, שהמשפחה אוהבת במיוחד.

 

בית של האלפיון העליון

 

לבית, שמתאפיין בסגנון אירופאי, יש מרפסות נוי בחזית ובחלק האחורי, ושולטים בו הצבעים לבן, שחור ואפור עם שילובים רבים של עץ אלון, שתורם לחימום האווירה. רובו עשוי עץ אלון עתיק בשילוב של טפטים לאווירה, וכן קרניזים ודקורים בעבודת אומן. המגמה העיצובית היא מודרנית, ומשלבת אלמנטים של בית אקלקטי עם טכנולוגיות של הבית המודרני בכל אמצעי החשמל והבית החכם.

 

בית חוף בהרצליה

 

בית של האלפיון העליון

 

לדאוג למיזוג אוויר בבית כל כך גדול לא היה דבר פשוט. "היה לי חשוב לתכנן את פתרונות המיזוג והאוורור מראש, עוד בשלב התוכניות, ולא להגיע איתם לשלב של סוף בניית השלד", מסבירה המעצבת. "כך הם משתלבים עם העיצוב הקיים, ממקסמים את החלל והתוצאה אפקטיבית".

 

"מערכות מיזוג האוויר של תדיראן מתקדמות היום, כך כמי שמתכננת אני יכולה למצוא פתרונות חכמים ללא תעלות גבס או הנמכות, כמו יחידות מיזוג בתוך ארון או יחידות אוורור קטנות בכל חלל, שמחליפות את המזגן המיני מרכזי. כשהמזגן משולב בתוך יחידת נגרות מסוגננת או נסתר בתוך קיר דקורטיבי עם קמין, העיצוב שלו לא משפיע על החלל. בנוסף, קיימות מערכות מולטי VRF מתקדמות, המאפשרות למקם יחידה חיצונית אחת בלבד עבור כל הבית במקום כמות נכבדת של יחידות חיצוניות - מה ששומר על החזות החיצונית של הבית. המערכת פועלת בטכנולוגיית האינוורטר המאפשרת לשנות את תפוקת המזגן וצריכת החשמל כך שהמזגן פועל באופן יעיל ואפקטיבי והדיירים נהנים ממשב אוויר יציב ונעים עם חסכון ניכר בצריכת החשמל".

 

בית חוף בהרצליה

 

קומת הקרקע של הבית מחולקת באמצעות קיר זכוכית לשני אגפים, פרטי וציבורי, ויציאה לגינה, בה ריצוף הפרקט והדק משלב את הפנים והחוץ גם יחד. המטבח בעל קווים מודרניים נקיים, הארונות כולם נפתחים ונסגרים בנגיעת טאץ' והמקרר אינטגרלי. אי העבודה כולל כיריים לבישול ומקום ישיבה, בו מתרכזת המשפחה בחיי היום יום שלה.

 

בית חוף בהרצליה

 

בית חוף בהרצליה

 

באמצעות קמין גז משולב בסגנון צרפתי ובצבע שחור דומיננטי, שהוזמן בעבודת נגרות ידנית מיוחדת, ניתן חיזוק לאווירה האירופאית בסלון. חלונות "מרווין" מוסיפים לדרמת השחור והלבן, ומשלימים את אותה אווירה בווש מולבן מול האלומיניום השחור. רצפת בזלת בדוגמת פישבון ודלת שחורה משלימה את אותו ניגוד גם בחיצוניות הבית – בה ניתן דגש רב, ולשם ביצועה הוזמן אמן פולני המתמחה בשחזור מבנים. בחצר הבית בריכת שכשוך עם פסיפס לבן, שבו משתקף הצבע הכחול הטבעי של השמיים ומעניק לבריכה תחושה של הגדלה.

 

בית חוף בהרצליה

 

בית חוף בהרצליה

 

מקומת הקרקע עולים לקומה העליונה ולעליית הגג באמצעות מעלית, שיורדת גם למרתף ומשרתת את כל בני הבית ואורחיהם. המדרגות אל הקומה הראשונה מהוות אלמנט עיצובי בבית – הן תלויות עם משטחי עץ גושניים ומשתלבות במראה המודרני, הנקי והמאוורר.

 

הקומה עצמה מחולקת לשני אגפים: אגף הילדים, עם שני חדרי סוויטות בעלי מקלחת משותפת, אליה ניתן להיכנס מכל חדר; וסוויטת ההורים, שבינה לבין החלק של הילדים מפריד גשר הפרדה, המאפשר מעבר שנפתח גם אל הקומה הראשונה. סוויטת ההורים מפנקת במיוחד עם חדר ארונות, המוביל אל חדר הרחצה, ועם מרפסת דקורטיבית צמודה, הממשיכה את הקו העיצובי ומכניסה את הטבע פנימה גם אל הקומה השנייה.

 

עיצוב פנים שירלי דן

 

בעליית הגג ממוקמת סוויטה מוארת נוספת, אליה צמודים חדר רחצה וחדר משפחה, וממנה ניתן לצאת למרפסת המשקיפה אל הים התיכון. הגג העגול של הבית איפשר בנייה בגובה מקסימלי לפי חוקי העירייה. בקומת המרתף תוכנן חדר קולנוע לצד יחידת אירוח, שיכולה לשמש גם מגורים לאדם נוסף.

 

הצצה לאלפיון העליון

 

הצצה לאלפיון העליון