אני בת לשושלת פליטים. גולים נרדפים נרצחים מאוימים על ידי משטרים אפלים. אני בת לדורות של עם שהגולה וגלה ונפלט והוקע וממלכות ומדינות התעלמו או שיתפו פעולה

אני חוליה של דורות רבים של אנשים שעזרו נתנו העניקו סייעו כי הלב היה ענק והאנושיות היתה ועודנה נר לרגליהם. 

אני חלק מעם שגמילות חסדים עזרה ליתום לגר ולאלמנה אשר בשערייך הן בחזקת מצווה וזכות וחובה לקט פאה ושכחה ומעשר ושאר חוקים סוציאליים שקצת נשכחו. אני נצר לעם שאנושיות ומתן והצלה בסתר הם מהגורמים שעזרו לו לשרוד כעם כפרטים

אני חלק מעולם שהופך להיות מטורף רצחני חסר רחמים וחמלה ומסביב לנו אנשים מאבדים בית אדמה מדינה הווה ואין עתיד. ילדים נפלטים מהים או נמלטים על גבי סירות רעועות. ילדים ותינוקות גברים ונשים מאבדים מהות קיום ותקווה.

מנהיגים שאיבדו רסן משחקים במשחקי מלחמה רצחניים קרים ומכלים. והאימה והנוראות וחוסר האנושיות – צעקתן עולה לשמיים ואין עונה. וזה קורה לא חודש או חודשיים אלא חודשים ארוכים שנים רבות מדי .ותחושת חוסר האונים האישית עם השאלה הזו – מה בעצם ביכולתי לעשות? אי אפשר לעזור ולו במקצת?.

 

 

כך נראית הבריחה הגדולה מסוריה

תיעוד מרגש של עשרות אלפי הפליטים, שבורחים מהתופת בארצם, ומגיעים מדי יום לחופי יוון דרך טורקיה

לכתבה המלאה

ואז שלושה אנשים עם לב רחום ואכפתיות עצומה החליטו שהם לא יכולים לשבת מהצד ועשו מעשה והרימו מיזם שכולו הומניות. - חוקרת האוכל והעיתונאית רונית ורד, השף יאיר יוספי והבלוגרית והבשלנית מיכל וקסמן, החליטו לרתום כדי לתרום את המסעדנים המסעדות בתי הקפה וברים ובכך בעצם הפכו הלכה למעשה את הביטוי "אוכל מנחם" . הרימו פרויקט ואפשרו לי ולאנשים רבים להצטרף ולתרום איש איש ביכולותיו בתחומו בדרכו.

 

המיזם  "מטבח ללא גבולות" – אנשי אוכל ישראלים למען הפליטים הסורים, שהחל בשבוע הבא ויימשך עד יום שני הבא ה 31.1.2017, שבמהלך תקופה קצרה זו  יועברו הכנסות מנה בהשראת המטבח הסורי – או מנת דגל של מסעדות, בתי קפה, ברים, מאפיות, מעדניות וחנויות יין ברחבי הארץ – לקרן כראם.

קרן כראם, שפירוש שמה הוא "נדיבות" בשפה הערבית, מסייעת לילדים, לנשים ולעקורים, הקבוצות המוחלשות ביותר באסון ההומניטרי המתחולל סמוך אלינו. הקרן, ארגון ללא מטרות רווח, נבחרה בקפידה על מנת להבטיח שהכנסות המיזם יגיעו ישירות לידי הנזקקים.

 

אנחנו שבוע אחרי שהחל הפרויקט ומדי יום מצטרפות עוד מסעדות עוד מסעדנים תורמים ממנות הדגל שלהם ויש לא מעט בתי אוכל שתורמים מבלי להצהיר אלא מתוך החלטה של לב ואכפתיות

 

צ'אבח אל חי - ארוחת בוקר של חציל אפוי, ביצת עין וקונקסה של עגבניות ובצל סגול, מוגש עם סלט ירוק, חריף שלנו ולחם

ארוחת בוקר של שרגא קפה. צילום: אלונה אייזנברג

 

רשימת המסעדות והמנות (מתעדכנת כל הזמן ולכן שווה לבדוק בדף הפייסבוק של המיזם )
אדום, ירושלים – סביח 
אובן קובן - סלט סובה - אטריות סובה, מלפפון, צנון ואדממה, ברוטב סויה יוזו וטוגרשי
אואזיס – מרק פו ויאטנמי 
אוזריה, תל אביב – קטאייף ריבה וחבושים 
אונזה - בורקס חלבי עם סלט חם של חצילים ועגבניות, גבינת פטה והולנדז פיסטוק מוקצף
אל מרסא, עכו – ברבוניות עם בטטה חארה (תפוחי אדמה פריכים מתובלים באריסה ביתית וכוסברה)
אל עאשי, יפו – שוש ברק טבעוני 
בוזה (תרשיחא, צומת גומא, סאסא ותל אביב) – סחלב עם פיסטוקים ורוטב רימונים 
ברוט, תל אביב – פאלדה טלה צלויה כל הלילה, שורשים לבנים, הולנדז יוגורט
גדרה 26, תל אביב – כדורי בשר שבדיים
ג'יאקונדהFritz Riesling Gunderlochh (מארז של שלושה ליטר במחיר מיוחד)
דא דא ודא, תל אביב - טרטר דג ים בטאבולה וציזיקי קישואים 
דוק, תל אביב – מלפוף (עלי כרוב) ממולאים פריקה, עשבים ורכז רימונים ביתי עם יוגורט כבשים 
דיאנה, נצרת – החומוס של דוחול 
האנוי, תל אביב – סוי צ'יקן (עוף בציר סויה בנוסח סיני,. פרוס על העצם ומוגש עם אורז, רוטב בצל ירוק, ג'ינג'ר ופטריית שיטאק) 
הבסטה, תל אביב – שיח' אל מחשי (קישוא ממולא ביוגורט חם) או מלפוף (כרוב ממולא)
הדסון, תל אביב - קבב חלבי, טחינת פיסטוקים ובורגול בציר טלה (בתמונה, צילום - טל סיון ציפורין)
חוות צוק, תל אביב -  שיפוד שוק טלה, שומן טלה ובצל, מוגש עם סלטים 
לבן, ירושלים – שווארמה בנוסח סורי 
מאייר, תל אביב – ת'רידי כרובית וגרגרי חומוס ברוטב יוגורט שום וסלסת עגבניות 
מנזר, תל אביב - מרק לבן (מרק יוגורט חם עם גרגרי חומוס, בצל וציר עוף)
משיה, תל אביב - מעורב ירושלמי, עמבה, חצילים סגולים, טחינה ולימון כבוש
משק עפאים, ירושלים – בורקס גבינות ותרד 
סבידה, עכו – עראק שקדים 
קפה שרגא, ירושלים - צ'אבח אל חי - ארוחת בוקר של חציל אפוי, ביצת עין וקונקסה של עגבניות ובצל סגול, מוגש עם סלט ירוק, חריף שלנו ולחם
קזינו דה פריז, ירושלים - מנזלה של חצילים, עגבניות וגרגירי חומוס על בורגול וטחינה
רולא, חיפה - פאתה חומוס (קרעי פיתה מיובשים, גרגרי חומוס חמים, רוטב טחינה ויוגורט, סמנה וצנוברים)
תיתה, חיפה – כרובית אפויה על מצע טחינה לימונית 
אם 25 (M255) - צוואר טלה מפורק עם בצל לבן ובהרט על תבשיל חיטה וסומאק

 

סלט סובה של מסעדת אובן קובן

סלט סובה של מסעדת אובן קובן. צילום: חן ניסן

 

לנוחות אלו שאינם דוברים עברית – תקצרי המיזם בערבית ובאנגלית
???? ??? ????- ?????? ?????????? ?? ???? ?????? ?? ??? ???????? ????????

??? ??? ??????? (16- 31 ????? ??????/ ????? 2017) ???? ????? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ??????- ?? ???? ?????? ?????? ??????? ????? ?????? ?????? ?????? ????????? ??????? ???? ?? ????? ?????- ??? ????? ???. ??? ??????? ????? ??????? ??????? ??????????? ????????? ????????? ?????? ?? ??????? ????????? ???? ???? ?????????.
 ?? ?? ??? ???????? ???? ???? ??????? ??????? ?? ??????? ???? ?????? ???? ??? ???????? ?????? ??? ??????? ??????????. 
 ???? ??????? ?????? ????? ??????? ????????? ???? ???????? ??? ??????? ?????. 

Kitchens Without Borders - Israeli Food People for Syrian Refugees

For two weeks from January 16–31, all proceeds from dishes inspired by Syrian cuisine – or a flagship dish from any restaurant, caf?, bar, bakery, delicatessen or wine shops across Israel – will be passed on to the Karam Foundation
 Karam, meaning ‘generosity’ in Arabic, helps children, women, displaced persons and the weakest groups suffering from the humanitarian disaster raging so close to us.
 Whenever you eat one of the dishes on the following list, the proceeds will be transferred directly to the Foundation and people in the direst need. We invite restaurants and other food establishments interested in joining this initiative to contact us.

 

ושוב אם איכשהו התפספס אז הנה הלינק  לעמוד ולפרטים - מטבח ללא גבולות  Kitchen without borders