דלג
כנראה שחברות היבואנים לתחפושות חושבות שבתעשיית הפורנו אפשר 'לעשות' הרבה יותר כסף מאשר 'סתם' בתעשיית התחפושות העממיות לפורים. נדמה שהן לא מעודכנות בהצעת החוק שעברה בשבוע שעבר בקריאה טרומית האוסרת על צריכת זנות. או שמא, האם הן רואות בעצמן רק המספקות ולא הצורכות, ולכן האשמה לא עליהן?
עוד בonlife:
אין לי הסבר אחר לקולקציית התחפושות הזנותיות לנשים, כפי שהיא מוצעת כיום בחנויות השיווק השונות ובאתר האינטרנט של החברה (למעט אולי פרפראזה על סיפור ושתי שסירבה להתפשט בפני החברים של אחשוורוש ואסתר המלכה, שבאה לשמשו). אלא שהפעם - אנחנו הנשים צורכות את הזנות עבור עצמנו. איך זה קשור אלי? אני מהצרכניות. לא של הפורנו. של התחפושות. נעים מאוד, אני רני חזון וייס ואני חובבת פורים ותחפושות.
ההכנות הקונקרטיות לחג הנפלא הזה מתחילות כבר בט"ו בשבט: מה נכין השנה במשלוחי המנות? איפה נערוך את המשתה ולאיזו מסיבה נלך? וגולת הכותרת: תחפושות. תחפושת מבחינה זו היא כמו חיפוש אחר אהבה: מידי שנה אני מוצאת את עצמי עסוקה במה להתחפש ובשיטוטים בחנויות השונות על מנת להרכיב לעצמי תחפושת ולמצוא את האחת.
אני לא נוטה לקנות תחפושות המיועדות למבוגרים. תמיד קניתי אביזרים שונים ומהם בניתי לעצמי תחפושת. השנה, במסגרת הרחבת התא המשפחתי, הלכתי לחפש תחפושת לבני הקטן ומצאתי את עצמי פוזלת לכיוון התחפושות למבוגרים. חשבתי לתומי שאולי בכל השלל אמצא לעצמי אחת. הרי תעשיית התחפושות גדולה ובה תחפושות רבות, לכל המינים ומכל הסוגים ובטח אמצא גם משהו שיתאים לי. מסתבר שטעיתי.
התחפושות לנשים נראות כמו שפנפנות שיצאו מסרטי פורנוטיילתי בין חנויות שונות המספקות תחפושות לנשים, ביניהן "הפיראט האדום", "כפר השעשועים" ועוד. הלכתי לחפש את האחת לעצמי. היצע התחפושות רחב. יצרני ויבואני התחפושות מרוויחים לא רע בתקופה זו של השנה. תחפושות בשלל צבעי הקשת. תחפושות בהתאם לרוח ולתקופה (השנה הדרדסים שולטים) ותחפושות קלאסיות שחיות כנראה חיי נצח (שלגיה, מיני מאוס, שוטרת, נסיכות, בעלי חיים ועוד).
חיפשתי ופשפשתי בין כל היצע התחפושות אחר תחפושת שתתאים לי אלא שהחיפושים עלו בתוהו. מעבר למחירים המופקעים של התחפושות (נושא למאמר אחר), התחושה שלי הייתה שאני משוטטת בחדר תלבושות לסרט פורנו נועז במיוחד. אומנם אף פעם לא הייתי באחד כזה אבל יכולתי לדמיין. חזרתי הביתה בידיים ריקות ונכנסתי לאתרים של חברות היבואן כדי לחפש נחמה. חשבתי לעצמי שזה בטח ביקוש שבא מהצרכניות של אותה חנות (זה הביקוש? אני תוהה לעצמי בקול) ואולי אמצא באתרים הללו אלטרנטיבה להזמנה. אלא שנכונה לי אכזבה.
יאמר לזכותם של האתרים שהחיפוש באתרי האינטרנט מאוד מובנה ומסודר: תחפושות לבנים, תחפושות לבנות, תחפושות לדתיים, תחפושות לגברים ותחפושות לנשים. אלא שמה גדול הפער בין ההיצע לגברים וההיצע לנשים. תהיתי: האם לכל הסוהרות, השפנפנות, השילגיות, חוקרות ה-FBI, הכבאיות ועוד יש מחשוף עמוק ושמלה קצרצרה שמגיעה עד אמצע הירכיים? האם כל המקצועות הללו הן מקצועות פתייניים, בשיעור "מבוא לזנות" במכללת שושי זוהר? האם היא לא שמעה שפורים יוצא במרץ וכמעט תמיד יורד גשם? ומה אתנו הירושלמיות?
מלכת אנגליה הייתה משתגעת למראה חיילת שלה כפי שהיא מוצעת למתחפשות. ומה אומרים לילדה בת עשר ששולפת את הפרסומות המופצת בכל עיתון ובכל בית בישראל ומצביעה על התחפושות לנשים? האם זה דימוי הגוף שאנחנו רוצות להציע לילדינו וילדותינו? ומה אני מצפה מהילדים ומהילדות בכלל כשאין שום רסן של המבוגרים או מבוגרות בדף הפייסבוק של החברה ואנחנו הנשים הופכות הצרכניות הגדולות ביותר של התחפושות הללו? אחרת – מה הטעם לייצר אותן?
רק בשבוע שעבר עברה בקריאה טרומית הצעת חוק האוסרת על צריכת זנות בישראל. לצערי, אי שם בחברות הייצור והיבוא עוד לא התעדכנו על כך, לאור קולקציית התחפושות שהם מציעים למבוגרות. יתירה מזאת, "שושי זוהר" הגדילו לעשות ומחקו את כל תגובות המבקרים וחסמו את אפשרות התגובה בעמוד הפייסבוק שלהם. אז אני את התחפושת שלי לא אקנה בחנויות המעודדות זנות ופורנו, במסווה, במודע או שלא במודע וכנראה שגם השנה – אכין כמנהגי תחפושות בעצמי.

סה"כ תגובות: 18
פרסום תגובה חדשה
תגובות
ללא תוכן
שהכותבת תתחפש לגבר אם האופנה העכשווית לא מוצאת כן בעינייה.סה"כ תחפושת,איך הגעת לפורנו וזנות?אם זה מה שמעננן אותך,זה לא אומר שכולם חושבים על זה.
את מאוד צודקת, ועד כמה שאני תופס עצמי ליברל שתומך בחופש הביטוי ומתנגד לכפיה דתית, מה שקורה בפורים זה באמת נורא. ולמגיב מעליי, liorman, אני אגיד כך - כן פורנו וזנות! אתה לא מבין את הקשר בין תחפושת של שפנפנה עם בייבידול לסקס? תנחומיי. או שאתה בהכחשות קשות לגבי המיניות שלך או, מה שיותר סביר להניח, יש לך אינסטינקט מותנה כמו לישראלים רבים להכנס למגננה אנטי-חרדית כנגד כל הגבלה על הזכות לפרסם מה שבא לנו איפה שבא לנו. המציאות מורכבת וצריך להבחין בין חופש הביטוי ליצירת מודלים נשיים סופר-מיניים שיוצרים אינספור בעיות בתחום המיני ובתחום הפלילי גם כן (הטרדות מיניות וכו').
ללא תוכן
למבוגרים צורך אחר מאשר לילדים. מבוגרות לובשות תחפושות חושפניות בפורים על מנת "להשתחרר" כחלק מ"משחק". נשים, בשונה מגברים, מקבלות ערך חברתי בהתאם ליופי ולמיניות שלהן. ככל שבחורה תהיה יותר מינית ויפה (לא זולה) היא תקבל ערך חברתי גבוה יותר. לכן נשים צעירות ונערות בוחרות ללבוש תחפושת "זנותית" בפורים, ואין בכך כל פסול.
לא רוצה אל תקני, יש היצע כי יש ביקוש, ודי להטיף מוסר לאחרים ולהגיד להם איך לחיות.
נשים מושכות נהנות נורא להסתובב חשופות וזנותיות - פורים זו הזדמנות נהדרת! אז אולי תתפרי בעצמך תחפושת טליבאן כמו שאת אוהבת, והניחי לכוסיות להתפשט כלבבן?
ללא תוכן
מה שמעניין שכל מי שמתנגד םה לכתבה הם גברים
ללא תוכן
ללא תוכן
ללא תוכן
ברגע שציינת שאת לא צרכנית פורנו חשפת את עצמך:
זכותך להתחפש לדמות שאינה זנותית... ואכן עיקר התחפושות הנשיות שלא בצדק לקוחות מעלילות סרטי הפורנו.
אבל הצהרה שאינך צורכת פורנו כמוה כהצהרה שאת לא אוהבת סקס - או לפחות לא את הביטוי הויזואלי שלו כמוה כהצהרה שאת פמינסטית הורסת שמחות.
כבר בחטיבה הבנתי שפורים זה חג גדול לחרמנים..
נו, טוב. החגיגה נגמרה. זה לא שאני לא מסכים איתך והייתי שמח אם היו מפעילים יותר שיקול דעת ובכלל אם אנשים היו עושים לעצמם תחפושות מקוריות ולא קונים חליפות מוכנות מחנויות למבוגרים, אבל בכל זאת נהנתי להסתכל על העור החשוף...
אתמול החליטו המחוקקות על איסור רכישת שירותי זנות ומחר יאסרו תחפושות חושפניות. הלאיראן דמינו?
אם הבת שלך הייתה יוצאת מהבית בליל פורים עם מחשוף סטרפלס שחור מבריק, חצאית מיני אדומה עם נקודות לבנות, גרביון רשת, נעלי עקב ואיפור כבד - האם היית מסכימה לזה?.
האם את באמת מאמינה לה שהיא מיני מאוס?
האם את באמת מאמינה לה שלא יטרידו אותה בשעת לילה מאוחרת כשכולם ברחוב רווי אלכוהול?
האם את באמת מאמינה לה שהיא לא תתלבש ככה גם מחר?
ומה נעשה כשילדות בנות 13-14 שגודלן כשל בוגרת לובשות לבוש המעורר בגברים את המחשבה שהן מעוניינות במין בעוד שהן רכשו בחנות את מה בעולה עליהן ומה שנראה להן מקובל- מבלי להבין לעומק את ההשלכות? האם זה הוגן כלפיהן?
פשוט עצוב. הפחד של פמיניסטיות ממיניות מעביר אותן על דעתן. חופש המין הוא האויב הגדול ביותר של תעשיית המין, אבל הן שכל כך רוצות במישטור חליפי לזה שהן נאבקות בו לא מסוגלות להתמודד עם החופש.