הרכיבים:
16 בצלים בינוניים מוארכים
1/2 כוס שמן זית 
2 עגבניות 
 
למילוי
300 גרם בשר עגל טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור
 
לטחינה
1 כוס טחינה גולמית
4 כוסות מים קרים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כף מלח
 
סינייה של בצלים צלויים במילוי בשר עגל
 
אופן ההכנה:
 
1. שורפים את הבצלים על רשת מעל להבת הכיריים (או על גריל פחמים) עד שקליפתם משחירה לגמרי. קולפים את הבצלים (אין צורך לקלוף ביסודיות, ואפשר להשאיר מעט קליפה שחורה), חוצים אותם ומרוקנים מעט מתוכנם. 
 
2. מערבבים את מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל?10 דקות. 
 
3. טורפים את הטחינה בקערה עם המים, מיץ הלימון והמלח (הטחינה תהיה דלילה מאוד). מניחים בצד. 
 
4. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר. ממלאים את חצאי הבצלים בתערובת הבשר ומניחים אותם בשכבה אחת בתבנית עמוקה. יוצקים עליהם חצי מכמות שמן הזית ואופים 10 דקות. 
 
5. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את הטחינה בשולי התבנית ובין הבצלים, בלי לכסות את הבצלים. חוצים את העגבניות וסוחטים את תוכנן מעל הבצלים. מטפטפים את שמן הזית הנותר ומגישים.
 
הרכיבים
16בצליםבינונייםמוארכים
1/2 כוסשמןזית
 2עגבניות
 
למילוי
 300גרםבשרעגלטחון
2בצליםקצוציםדק
1כוספטרוזיליהקצוצה
חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור        
 
לטחינה
 1כוסטחינהגולמית
 4כוסותמיםקרים
2כפותמיץלימון
חצי כף מלח
 
1.    שורפיםאתהבצליםעלרשתמעללהבתהכיריים(אועלגרילפחמים) עדשקליפתםמשחירהלגמרי. קולפיםאתהבצלים(איןצורךלקלוףביסודיות, ואפשרלהשאירמעטקליפהשחורה), חוציםאותםומרוקניםמעטמתוכנם.
 
2.     מערבביםאתמרכיביהמילויומניחיםבצדל?10 דקות.
 
3.    טורפיםאתהטחינהבקערהעםהמים, מיץהלימוןוהמלח(הטחינהתהיהדלילהמאוד). מניחיםבצד.
 
4.     מחממיםאתהתנורלחוםהגבוהביותר. ממלאיםאתחצאיהבצליםבתערובתהבשרומניחיםאותםבשכבהאחתבתבניתעמוקה. יוצקיםעליהםחצימכמותשמןהזיתואופים10 דקות.
 
5.    מוציאיםאתהתבניתמהתנורויוצקיםאתהטחינהבשוליהתבניתוביןהבצלים, בלילכסותאתהבצלים. חוציםאתהעגבניותוסוחטיםאתתוכנןמעלהבצלים. מטפטפיםאתשמןהזיתהנותרומגישים.