העשב יש לו סוף
שייק חורפי כתום לחיזוק המערכת החיסונית
כתב אישום כנגד רופאה על ביצוע מילת נשים בילדות
בית ספר בשידור חי
הרבה מעבר לפרצוף יפה
עם סרטן השד נפרדתי מ-3 איברים שמאוד אהבתי
החיים קצרים מדי בשביל חלומות לא מוגשמים
שעת אושר
המדינה קוראת לחברים שלי לנשק שקרנים
בשם כל הנשים שמפחדות לדבר
עם חרטות
העשב יש לו סוף
סיפור בלתי נשכח
ללא צנזורה
היום שבו הכל קרה
ילדים זה שמחה, וגם מלא בלגן
הכן משפחתך לקיץ: כך תשתו יותר
X

3 מתכונים מנצחים לט"ו בשבט

0
0
SHARES

לרגל ט"ו בשבט, קבלו 3 מתכונים יצירתיים וקלילים של מיה לביא מאתר יאמי

מיה לביא | 08.02.17

סלט פירות יבשים

מרכיבי הסלט:

חופן חמוציות

חופן אגוזי מלך

חופן צימוקים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

חצי צרור נענע

5 עלי סלרי

חצי כוס בורגול דק (אותו קודם לכן יש להשרות עם חצי כוס מים חמים, כחצי שעה בתוך קופסא סגורה)

 

מרכיבי הרוטב:

2 כפות סילאן

חצי לימון סחוט

5 כפות שמן זית

כפית מלח מטבח – כפית

כפית פלפל גרוס

 

הוראות הכנה:

את הירק יש לשטוף היטב ולייבש, לאחר מכן לקצוץ אותו דק ולהוסיף את שאר המרכיבים.

במקביל, לערבב היטב את מרכיבי הרוטב ולהקפיד להוסיפם לפחות כחצי שעה לפני ההגשה, על מנת לספוג את הטעמים.

בתיאבון.

 

סלט פירות יבשים

 

מתכון של עוף בפירות יבשים

המרכיבים:

4 כרעים מחולקים, אותם יש לשטוף ולנקות היטב (ולא לקלף את העור)

משרה על בסיס פירות יבשים הכוללת:

100 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם חמוציות

100 גרם צימוקים

50 גרם משמשים מיובשים

(קודם לכן יש לשטוף במים חמים את הפירות היבשים)

כוס סילאן

חצי כוס חומץ

כפית חרדל

כפית תרכיז רימונים

כפית מלח ים אטלנטי

כפית פלפל גרוס

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

2 כפות רסק עגבניות

 

הוראות הכנה:

מערבבים יחדיו בקערה את כל מרכיבי המשרה ומוסיפים לכרעים, מעסים היטב ומשרים ללילה אחד במקרר, או לחלופין ל-6 שעות.

למחרת אופים הכל בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה.

בתיאבון. 

 

 

רצועות אנטריקוט ביין ופירות יבשים

המרכיבים:

נתח אנטריקוט של 2-1.5 ק"ג 

100 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם חמוציות

100 גרם צימוקים

50 גרם משמשים מיובשים

(את כל הפירות היבשים יש לחתוך לקוביות)

3 כפות שמן קנולה

2 כוסות יין מרלו אדום, עדיפות למרלו עם גוון פירותי

בצל קצוץ גדול

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס סילאן

2 כופות סוכר חום

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית מלח מטבח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

הוראות הכנה:

מבשלים את האנטריקוט בסיר לחץ כשעתיים (או פחות מכך, במידה והבשר רך ונימוך עוד קודם). רצוי לבשל כגוש שלם בכדי לשמור על המיצים וטעמי הבשר.לאחר מכן יש להשאיר את הבשר במקרר ללילה או לכ-6 שעות.

בסיר נפרד מטגנים על אש בינונית בצל קצוץ עם 3 כפות שמן קנולה עד שהוא מזהיב, ואז מוסיפים בזה אחר זה ראשית את היין, לאחר מכן את הסילאן, לאחר מכן את הסוכר חום ושאר התבלינים, לאחר מכן את רסק העגבניות ולבסוף את הפירות היבשים.

מכאן ממשיכים בבישול כ-20-15 דקות נוספות עד שהאלכוהול יתאדה, כשפעם ב-5 דקות יש לערבב את התבשיל ולבסוף להוסיף את הבשר (אותו יש לחתוך לרצועות לאחר הקירור) ולהמשיך בבישול כחצי שעה נוספת.

בתיאבון.

 

 

לאתר יאמי

הכי מחופשות באתר