חלת דבש, צימוקים ושקדים חגיגית
איפה תקנו את אוזני ההמן הכי טעימות?
הבוקר שאחרי
סוד ההצלחה של אשלי גרהאם
להתחיל לרוץ? אמאל'ה!
סגירת מעגל
"אני לסבית ממין זכר"
העקבים הראשונים שלי
"הייתי עושה את הכל מחדש"
האישה הטובה: גרסת הריאליטי
סכנה ברורה ומידית
היום בו דרדסית הפכה לסמל מין
אבא במשרה מלאה
להילחם ב-285 מיליארד דולר
העינויים הכי מחרידים כלפי נשים
פאי שוקולד פליאו
פחות גבר
X

6 פינוקים גאוניים ופשוטים לארוחת בוקר מושלמת עם חברים

ליאת שיידר
בעלים של Miss Petite Chef - קייטרינג לאירועים ואוכל בהתאמה אישית עד הבית
0
0
SHARES

קוביות פרנץ' טוסט, מטבל יוגורט יווני וקעריות פילו עם מילוי זו לא התחלה של תפריט במסעדת ארוחות בוקר מפונפנת, אלא חלק ממגוון פתרונות גאוניים לאירוח הבא שלכם, בתיאבון!

החלטתם להיות ספונטניים ולהזמין את החברים לארוחת בוקר מפנקת? חשוב שתדעו בדיוק מה להגיש: פשוט, קל, מפנק ולא מכביד. בדיוק כמו מה שמגישים בבתי קפה עד 12:00, רק הרבה יותר מגניב. תהנו!

 

1. דייסת קוויאקר משודרגת עם בננות מקורמלות וקינמון

 

 

מרכיבים:

 

לדייסה: (מנה)
1 כוס חלב

5 כפות קוואקר

1 כפית דבש

¼ כפית קינמון טחון

קורט מלח

 

לבננות מקורמלות:

1 בננה

15 גרם חמאה (קוביה)

1 כף סוכר לבן

1 כף סוכר דמררה

½ כפית קינמון טחון

 

 

הכנה:

  • בסיר קטן מחממים את החלב עם הדבש והמלח עד שרואים בועות קטנות בדפנות הסיר
  • מוסיפים את הקוואקר ומתחילים לבחוש היטב בלי הפסקה עד להסמכה
  • מוסיפים את הדבש ומערבבים עוד חצי דקה ומכסים
  • פורסים את הבננה לפרוסות בעובי חצי ס״מ, במחבת קטנה ממיסים את החמאה ומסדרים את פרוסות הבננה באופן שווה
  • בוזקים את הסוכרים והקינמון על הבננות וממתינים עד שהן מתרככות מעט והופכים (הצד שהיה מטה צריך להיות זהוב מעט)
  • ממתינים עוד דקה עד שמתחיל להיווצר הקרמל ומסירים מהאש על מנת שהקרמל לא ישרף
  • מעבירים את הדייסה לקערה ומסדרים את הבננות המקורמלות מעל

 

*  ניתן להוסיף שומשום קלוי, שוקולד צ׳יפס, אגוזים או כל מה שאוהבים ושיהיה בתיאבון!

 

2. שבלולי אומלט במילוי סלמון מעושן ואיולי עשבי תיבול

 

 

מרכיבים ל-3 אומלטים:

4 ביצים L

¼ כוס חלב (אפשר גם סויה או כל תחליף צמחי)

3 כפות פטרוזיליה קצוצות

1 כף בזיליקום קצוץ

1 כף עירית קצוצה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל גרוס

200 גרם סלמון חתוך לפרוסות דקות

 

מרכיבים לאיולי עשבי תיבול:

1 כוס שמן קנולה

1 שן שום

1 ביצה  L

כפית חרדל דיז׳ון גרגרים

קורט מלח

קורט פלפל גרוס

4-5 כפות מיץ לימון (חצי לימון לערך)

1 כף בזיליקום קצוץ

3 כפות עירית קצוצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

הכנת האומלט:

  • בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי האומלט *למעט הסלמון המעושן
  • במחבת רחבה וחמה (28-32 ס״מ) מרססים מעט תרסיס שמן או משמנים קלות ומנגבים את יתרת השמן, יוצקים באמצעות מצקת כף כמעט מלאה של הבלילה אל המחבת ומסדרים לפיזור אחיד
  • ברגע שהאומלט מתייצב מנמיכים את עוצמת החום ומכסים את המחבת למשך 2 דקות
  • ברגע שהאומלט התבשל במלואו מעבירים לצלחת וכך חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה
  • ממתינים עד שהאומלטים יתקררו מעט

 

הכנת האיולי (אפשר במקום איולי להשתמש בממרח עגבניות מיובשות/טפנד זיתים):

  • בכוס צרה וגבוהה או צנצנת גבוהה (העיקר שיהיה גבוה וצר) שמים את כל חומרי האיולי (למעט השמן) ובאמצעות בלנדר מוט מתחילים ביצירת האמולסיה (חיבור נוזלים שאין מתערבבים אחד בשני) כאשר מזלפים את השמן תוך המשך פעולת הבלנדר מוט
  • האיולי צריך להיות סמיך וצמיגי וכל המרכיבים בו צריכים להיות טחונים למרקם חלק
  • טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

 

הרכבה:

  • על גבי ניילון נצמד מניחים את האומלט
  • מורחים כף - כף וחצי מהאולי (שכבה דקה אך מורגשת) ומסדרים את פרוסות הסלמון המעושן על פני כל האומלט
  • מגלגלים את האומלט בעדינות ובצמידות כמו טורטיה כדי שלא יהיו חללים ריקים
  • עוטפים את האומלט המגולגל בניילון הנצמד כמו נקניק, כאשר אוחזים בשני קצוות הניילון הנצמד ומסירים כל בועות האוויר שיש בין האומלט לבין הניילון
  • מנת שחיתוך האומלט יהיה נוח ושהפרוסות לא יתפרקו, מכניסים את האומלטים למקרר למשך שעתיים עד לילה במקרר
  • מסירים את הניילון הנצמד מהאומלטים בזהירות, ופורסים בעובי של 1.5 ס״מ

 

* סה״כ מכל אומלט צריכים לצאת בין 10-12 שבלולים טעימים ונהדרים לאירוח!

 

 

3. כריכוני צימר ארוזים

טיפ קטן מתפוזינה

רוצים לצפות במדריך להכנת הכריכונים? לחצו כאן כדי ללמוד איך עושים את זה בפחות מדקה!

 

מרכיבים (ל-5 מנות):

נייר אפייה

קרטון עם עיטורים

חוט צבעוני

 

הכנה:

את הכריכים אתם מוזמנים להכין עפ"י היצירתיות ומידת ההשקעה שלכם - הקסם קורה בכלל באריזה:

  • גזרו את נייר האפייה והקרטון באורך 20 ס"מ וברוחב 5-7 ס"מ
  • את נייר האפייה הגזור קפלו ל-3 חלקים שווים, ועטפו אתו את הכריך שהכנתם
  • אל הפתח שבין חלקי נייר האפייה העוטף השחילו 5 ס"מ מנייר הקרטון, ובשארית האורך עטפו את הכריך על גבי נייר העטיפה
  • קשרו בקשר לולאה את הכריך סביב נייר האפייה והקרטון

 

כך עבור כל כריך. מומלץ להגיש על גבי קרש חיתוך או בתוך סלסלה

 

 

4. קעריות פילו במגוון מילויים

 

 

מרכיבים להכנת 10 קעריות

 3-4 עלי בצק פילו

תרסיס שמן

תבנית מאפינס / תבניות עגולות בקוטר 6 ס״מ

 

* כשעובדים עם בצק פילו צריך לדאוג למטלית לחה ולעבודה זריזה כדי שהדפים לא יתייבשו ויתפוררו

 

הכנה:

  • כל קערית מורכבת מ-3-4 עלים
  • באמצעות סכין חדה וסרגל יוצרים ריבועים של 10x10
  • משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים את השכבה הראשונה של הפילו
  • מרססים בשנית ומניחים את דף הפילו השני בזווית מעט שונה
  • חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד ליצירת 12 פינות (צורת קערית)

 

*  שימו לב! הבצק צריך לצאת מגבולות התבנית, כלומר, הוא צריך להיות גבוה יותר, בצק הפילו אינו תופח, הוא נאפה ונשאר באותו הגובה

 

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד הזהבה יפה

 

 

עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא למלא את הקעריות במה שתבחרו: ביצה מקושקשת, גוואקמולי, גבינת שמנת עם סלמון מעושן ועירית, חומוס וירקות, פטריות מוקפצות עם טריאקי וצ׳ילי מתוק, סלט טונה וכו'

 

5. קוביות פרנץ׳ טוסט

 

 

מרכיבים ל 4 סועדים:

2 לחמניות ישנות / 6 פרוסות לחם עבות

2 ביצים

1 כוס חלב

½ כפית  קינמון

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי:

5 כפות סוכר

1 כפית קינמון

 

שלבי הכנה:

  • פורסים את הלחם / לחמניות לקוביות בעובי 2 ס״מ (לחם ״ישן״ טוב יותר לפרנץ׳ טוסט כי הוא סופח את הנוזלים)
  • טובלים את קוביות הלחם בבלילה היטב מכל הצדדים, מסירים עודפים ומטגנים במחבת משומנת היטב (לא טיגון עמוק)
  • משחימים את הקוביות מכל הצדדים, מסירים מהמחבת לנייר סופג
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקינמון ומטובלים את קוביות פרנץ׳ טוסט לקבלת ציפוי אחיד

 

 

* מגישים לצד פירות חתוכים ולאלו מכם שלא סופרים קלוריות עם קרם פרש/נוטלה/ריבה והעיקר שיהיה מתוק ומפנק.

 

6. מטבל יוגורט יווני עם חמאת בוטנים ודבש

 

 

מרכיבים למטבל עבור 4 סועדים:

2 גביעי יוגורט יווני

3 כפיות חמאת בוטנים

2 כפיות דבש

 

פירות טריים:
תפוחים, בננות, תותים, אגסים, פירות יער וכו'

 

הכנה:

  • בקערית קטנה מחממים את חמאת הבוטנים 10 שניות במיקרו עד לקבלת מרקם חלק ונוח לערבוב
  • בקערית גדולה יותר שופכים את היוגורט היווני, הדבש ואת חמאת הבוטנים ומערבבים היטב

 

 

ועכשיו רק נותר לסדר את הפירות האהובים עליכם בצלחת יפה, אפשר להוסיף גם מזלגות קטנים וממש כמו פונדו, טובלים את הפירות ביוגורט עם חמאת הבוטנים והדבש ונהנים מפינוק פשוט, טעים, בריא ונטול גלוטן לארוחת בוקר.

 

בתיאבון!

הכי מחופשות באתר