המרכיבים:

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים

¾ כוס סוכר

5 ביצים בטמפ' החדר

1/3 1כוס חלב פושר

1 כף מלח

200 גרם חמאה רכה
 

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבלים יחד , קמח , שמרים, סוכר, ביצים וחלב, במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. מוסיפים מלח וחמאה בהדרגה, ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

2. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח (או במקרר למשך הלילה )

3. מקמחים קלות את משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-4 עבור 4 רולדות או ל-2 עבור 2 עוגות קוגלהוף, מרדדים, מורחים במלית, ומגלגלים לרולדה. מתפיחים בתבנית עד להכפלת הנפח.

4. מחממים תנור ל-175 מעלות.

5. מברישים את העוגות בחלמון טרוף יחד עם כף חלב.

אופים כ-35 דקות, להזהבה.

 

איך מכינים עוגת שמרים מושלמת?

מליות לעוגות שמרים:
מלית שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
קורט מלח

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוזגים מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה.
מצננים במקרר כשעה.

מלית קינמון ואגוזים
50 גרם סוכר
כף קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

מערבבים יחד את כל החומרים, מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון.

 

מלית ריקוטה  וצימוקים

200 גרם גבינת ריקוטה מסוננת מנוזלים

1 כף קורנפלור

גרידה מלימון 1

1 כפית תמצית וניל איכותית

30 גרם צימוקים

 

טורפים יחד את כל החומרים, מלבד הצימוקים, מורחים על הבצק, ומפזרים מעל צימוקים.

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס