3–4 קנלוני למנה

 

לראגו

1/2 כוס שמן זית

1בצל קצוץ דק

1כוס עלי סלרי קצוצים

300 גרם בשר עגל קצוץ בסכין

או טחון גס

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

4 שיני שום קצוצות

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

 

לרוטב

1/2כוס שמן זית

6 שיני שום קצוצות

5 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

חופן עלי בזיליקום

1כפית פלפל שחור גרוס

1כפית מלח

 

קנלוני ממולאים בראגו עגל, מבושלים בעגבניות ושמן זית

 

1. הראגו: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים כ?3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ?5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל והמלח ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים ולצינון.

 

2. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים אותו קלות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים כ?15 דקות. מניחים בצד.

 

3. הכנת הקנלוני: מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מלח. מכינים בצד קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח. מחממים את התנור ל?180 מעלות. חותכים את עלי הבצק המרודדים למלבנים בגודל 15X10ס"מ. חולטים את מלבני הבצק כדקה במים הרותחים והמומלחים ומעבירים מיד לקערת מי הקרח. פורשים את העלים על מגבות מטבח. מניחים בשולי כל עלה בחלק הרחב שלו שכבה מהראגו הקר ומגלגלים כל עלה לגליל.

 

4. אפיית הקנלוני: מורחים תחתית של תבנית אפייה בשכבה דקה מהרוטב. מניחים את גלילי הקנלוני בצפיפות בתבנית כששולי הגלילים כלפי מטה. יוצקים מעליהם את שארית הרוטב. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ואופים בתנור החם 10 דקות. מגישים חם.