מתכון לפילה בקר לצד קרם ירקות שורשים
מנה מהמטבח הגרוזיני לערב החג: דג ברוטב סטאני
תופעה מתפשטת
9 חודשים בבטן של אבא
הנסיכה מתהפכת בקברה
קח לך ילדה ובנה לה בית
המסע אחר הגבר המושלם
רק אל תקראו לו עצלן
אבארבנאל הוא לא מקום שיש בו יופי
דרמה חדשותית
יותר סטייל מקולנוע
אופנתית ולא מפחדת
שוויון על הנייר
רובין הוד מודרני
קול החיים
עוגת נקטרינות וטריפל סק
שבט אחיות
X

גרנולה ביתית וכשרה לפסח

אפרת מוסקוביץ
בעלת הבלוג "איך להרשים את חמותך" שואפת לבשל ולאפות לתפארת מדינת ישראל במינימום מאמץ ובמקסימום כיף
0
0
SHARES

מתכון קל הכנה וקלאסי לשומרי הכשרות בפסח: גרנולה ביתית מנצחת

המרכיבים:
5  מצות
3/4  כוס אגוזי פקאן חתוכים
3/4  כוס שקדים קלופים פרוסים
 1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
 1/4 כוס דבש או סילאן
2  כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה או 50 גרם שמן קוקוס
כפית קינמון
קמצוץ מלח ים או מלח רגיל
1/2  כוס דבלים חתוכות
1/2  כוס תמרים מגולענים וחתוכים

 

גרנולה לפסח

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בקערה גדולה שוברים את המצות לחתיכות בגודל מטבע של שקל בערך. ממיסים יחד את הדבש, הסוכר והשומן במיקרוגל, מוסיפים לנוזל את האגוזים, השקדים, הקוקוס והקינמון ומערבבים. שופכים את העיסה על המצות, מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית התנור הגדולה. אופים במשך עשרים דקות, במהלך האפייה פותחים פעמיים את התנור ומערבבים את הגרנולה בכף, לאפייה אחידה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את הדבלים והתמרים, מצננים את הגרנולה, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

הכי מחופשות באתר