מתכון לפילה בקר לצד קרם ירקות שורשים
מנה מהמטבח הגרוזיני לערב החג: דג ברוטב סטאני
טיימינג זה הכל בחיים
המעצבת שאחראית למהפך האופנתי של מירי רגב
חותמת גומי
קטן עליה
הבירה החדשה של אירופה
הטריק שמוזיל עלויות
ג'סינדה-מאניה
100 האנשים העשירים בישראל
אגדה של מלון
הוטרדת? עכשיו תתנהגי בהתאם
מסע בין ערוצים
מסע של שלום
לא עוברת סלקציה
7 תרופות שצריך בכל חופשה
מתכון למפרום חצילים
X

גרנולה ביתית וכשרה לפסח

אפרת מוסקוביץ
בעלת הבלוג "איך להרשים את חמותך" שואפת לבשל ולאפות לתפארת מדינת ישראל במינימום מאמץ ובמקסימום כיף
0
0
SHARES

מתכון קל הכנה וקלאסי לשומרי הכשרות בפסח: גרנולה ביתית מנצחת

המרכיבים:
5  מצות
3/4  כוס אגוזי פקאן חתוכים
3/4  כוס שקדים קלופים פרוסים
 1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
 1/4 כוס דבש או סילאן
2  כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה או 50 גרם שמן קוקוס
כפית קינמון
קמצוץ מלח ים או מלח רגיל
1/2  כוס דבלים חתוכות
1/2  כוס תמרים מגולענים וחתוכים

 

גרנולה לפסח

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בקערה גדולה שוברים את המצות לחתיכות בגודל מטבע של שקל בערך. ממיסים יחד את הדבש, הסוכר והשומן במיקרוגל, מוסיפים לנוזל את האגוזים, השקדים, הקוקוס והקינמון ומערבבים. שופכים את העיסה על המצות, מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית התנור הגדולה. אופים במשך עשרים דקות, במהלך האפייה פותחים פעמיים את התנור ומערבבים את הגרנולה בכף, לאפייה אחידה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את הדבלים והתמרים, מצננים את הגרנולה, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

הכי מחופשות באתר