לתבנית בגודל 20X30 ס"מ

12 מנות, 151 קלוריות למנה של 2 כפות

 

לפירורי בצק פריך:

1/2 כוס סוכר (100 גרם), 387 קלוריות

3/4 כוס (94  גרם) קמח, 341 קלוריות

½ חבילה (50 גרם) חמאה קרה, 367 קלוריות

 

לתערובת פירות (אפשר להשתמש בכל שילוב פירות):

1/2 7 כוסות (כ-825 גרם, כ-7 תפוחים) של תפוחים ירוקים (גרני סמית) מקולפים, נקיים מליבות וחתוכים לקוביות, 398 קלוריות

3 כפות (36 גרם) סוכר, 144 קלוריות

1 אריזה (300 גרם, 1/2 2 כוסות) של פטל או פירות יער, 171 קלוריות

 

מתכון לקראמבל פירות

 

1.    מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.    הפירורים: מערבבים את הקמח והסוכר במעבד המזון. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים. במידת הצורך, מוסיפים 2-1 כפות חלב מהמקרר. אפשר גם להבליע את החמאה בתערובת הקמח והסוכר בעזרת כף או מזלג עד שמתקבלים פירורים. שומרים במקפיא עד השימוש.

3.    האפייה: מסדרים את הפירות ישירות על תבנית האפייה (אין צורך לשמן) ומפזרים עליהם את הסוכר. מפזרים מעל את הפירורים (לא מהדקים) ואופים 60-40 דקות (זמן האפייה מתקצר ככל שהפירות רכים יותר), או עד שנוזלי הפירות מבעבעים ופירורי החמאה מזהיבים.

 

ההיגיון שמאחורי המתכון: בכל העוגות חשוב לשמור על יחס נכון בין המרכיבים השונים ולא להפחית מהסוכר בלי לשנות את כמות הביצים והקמח. אבל בקראמבל אפשר לשנות מה שרוצים: אפשר לערבב את הפירות בלי סוכר, אפשר להוסיף עוד פירות, ואפשר להפחית את כמות פירורי החמאה כדי שהעוגה  תכיל יותר פירות ופחות בצק.

 

מתוך הספר עד 160 קלורות של רויטל פדרבוש