מערבבים בקערה (כמות ל-3 חביתות בערך):

3 כפות גדושות קמח חומוס,

2 כפות שטוחות קמח אורז מלא,

כפית קמח טפיוקה (עמילן, אפשר קורנפלור או קמח תפו"א במקום),

כוס מים, עד למרקם נוזלי.

 

 

מוסיפים:

מלח ים כחצי כפית,

פלפל גרוס או צ'ילי לפי הטעם,

חצי כפית כמון טחון,

פטרוזיליה קצוצה או מיובשת (כמה שאוהבים)

סלרי כנ"ל (אפשר גם שמיר וכוסברה, תתפרעו...)

גזר קטן על קליפתו מגורר בפומפייה,

כפית זרעי צ'יה (לא חובה, אך הם מכילים כמות יפה של חלבון).

במחבת טפלון קטנה מחממים כפית שמן זית,

מערבבים את הבלילה ומניחים בעזרת מצקת שכבה דקה עד בינונית,

משאירים על אש גבוהה כחצי דקה, מנמיכים את האש ומכסים.

לאחר כ 5 דקות, הופכים לצד השני. מחכים עוד 2-3 דקות ומעבירים לצלחת.

ממשיכים כך עם שאר הבלילה (מערבבים היטב לפני כל מצקת)

מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.