החומרים:

1 ליטר חלב / חלב קוקוס

8 כפות קורנפלור

3 כפות מי ורדים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה / קרם קוקוס

½כוס סוכר
1 כפית מחית וניל איכותית

 

אופן ההכנה

מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.

מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה.
יוצקים פנימה את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כחצי דקה, עד שהתערובת מסמיכה.

מסירים מהאש, ויוצקים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מגישים קר.

 

 

 

 

3 אופציות לתוספות: 

מלבי עם סירופ פטל
קלאסיקה מנצחת. מתבלים תרכיז פטל במי ורדים. יוצקים על המלבי, מפזרים קוקוס ופיסטוקים קצוצים .

 

מלבי עם דבש, קוקוס וקינמון

יוצקים על המלבי דבש, מניחים מעל ערמת קוקוס וקמצוץ קינמון

מלבי עם רוטב שוקולד חם ופקאן מסוכר

מחממים חצי מיכל (125 מל) שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על 125 גרם שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים מיד את הרוטב החם על המלבי, מקשטים בפקאנים מסוכרים קצוצים.

 

לאתר של בודוניס

לעמוד הפייסבוק של דניאל בודוני