המרכיבים:

2 חצילים

2 בצלים קצוצים קטן

4 פטריות שמפיניון קצוצות קטן

תפוח אדמה אחד מבושל, מעוך לפירה

2 כפות פירורי קורנפלקס טחונים (או פירורי לחם)

2 כפות קמח חומוס, (או קמח עדשים)

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית כמון טחון

כף פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

קולים את החצילים ומניחים את בשרם במסננת עד שכל הנוזלים ירדו.

מטגנים ב-3 כפות שמן זית את הבצלים ופטריות השמפיניון.

מערבבים בקערה את בשר החצילים, הפירה, הבצל והפטריות,

מוסיפים את פירורי הקורנפלקס הטחונים וקמח החומוס, מתבלים בתבלינים ובפטרוזיליה.

מערבבים הכל יחד ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה בקערה (כך היא יותר נוחה לעבודה).

מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו,

יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.

מברישים מעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון על כל קציצה.

אופים כ-400 דקות עד שהן מזהיבות קלות, ומוציאים להתקררות.