החומרים:

1 חבילה עלי פסטייה (קונים במרכולים)

להדבקה-100 גרם חבילה חמאה מומסת

 

למלית:

3 בננות 

3 תפוחים מזן גרנד סמית

1 כף שטוחה קינמון טחון

1 כפית גרידת לימון

1 כפית וניל

חצי כוס תחליף סוכר או לחילופין סטיביה בנוזל 

3 כפות חמוציות ללא סוכר

 

פסטיה תפוחים ובננות. צילום: אסף אמברם

פסטיה תפוחים ובננות. צילום: אסף אמברם

 

אופן ההכנה:

1.    קולפים ופורסים את התפוחים ,חותכים לקוביות ומאדים במחבת עם מעט חמאה.

2.    את הבננות קולפים ופורסים לקוביות מוסיפים לתפוחים המאודים, ואת תחליף הסוכר.

3.     מתבלים בקינמון ,גרידת לימון ווניל.

4.    לאחר שהמלית מוכנה מוסיפים לה את החמוציות.

5.    מסננים את המלית בכדי שלא יישארו נוזלים.

6.    לוקחים עלה של  פסטייה מורחים מעליו חמאה מומסת מעל מניחים עלה נוסף,מניחים במרכז מהמלית המוכנה מגלגלים לגליל מדויק ויפה.

7.    מניחים את הגליל בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות לערך עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

 

רוטב וניל ללא סוכר:

125  מ?ל חלב

125  מ?ל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

75גרם תחליף סוכר(כמו סוכר או לחילופין סטיביה בנוזל)

3 חלמונים

 

אופן ההכנה:

1.    לחמם בסיר חלב, שמנת, תחליף סוכר ווניל.

2.    כשהנוזל חם לערבב עם חלמונים ולהחזיר לבישול עד להסמכה קלה.

3.    לסנן את הרוטב ולהשתמש כשהרוטב קר.

 

מגישים את מאפי הפסטייה בליווי רוטב וניל.