מחית הקארי הופכת פחית של חלב קוקוס לרוטב קארי ירוק בתוך דקה. נותנים לברוקולי ולתרד להתבשל בתוכו עד שטעמי הקארי נטמעים בהם. את הביצים אפשר לבשל בנפרד ולהניח מעל (כמו בתמונה) או לפתוח אותן ישירות על הרוטב כמו בהכנת שקשוקה רגילה

 

חומרים ל-4 מנות שקשוקה:

8-4 ביצים 

3 כפות שמן קנולה

1/2 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גבעולי ברוקולי מחולקים לפרחים קטנים (ללא הגזע) או 2 מגשיות של ברוקומיני בלי גבעולים

2/3 פחית חלב קוקוס

1-1/2 כפית מחית קארי תאילנדית ירוקה

מלח

2 כוסות עלי תרד או מנגולד ללא גבעולים קצוצים גס

אופן ההכנה:

 מבשלים ביצים 5 דקות במים רותחים ומוציאים מייד למי קרח. המטרה היא לקבל חלמון מעט נוזלי במרכז בצבע כתום בוהק.

 

מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומאדים דקה ­שתיים עד שהבצל מתחיל להתרכך.

 

מוסיפים ברוקולי ומאדים עוד 5 דקות.

 

מוסיפים חלב קוקוס ומחית קארי, ממליחים, מערבבים וטועמים.

 

מוסיפים תרד ומבשלים דקה­שתיים עד שהרוטב סמיך וטעים.

 

קולפים את הביצים, חוצים ומניחים על הרוטב. מגישים מייד.

בשיטת השקשוקה הרגילה:

מוותרים על בישול הביצים בנפרד. יוצרים גומות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים אחת­אחת. מכסים (אם רוצים) ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

 

שקשוקארי הודי:

ממירים את מחית הקארי התאילנדית במחית קארי הודית או באבקת קארי. ממירים את הברוקולי בכרובית ומוסיפים גם קוביות של תפוח אדמה מבושל וכוס גרגרי אפונה.

 

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס

 

מתכון מתוך "על השולחן אקספרס",  ספר חדש מבית "על השולחן":

מתכוני פטנט מקוריים, מהירים וטעימים, שיסחטו מחמאות בארוחת חג ויסגרו פינות באמצע השבוע.