קריר, מתוק ואיטלקי
מתכון: פסטה עם 4 גבינות
close

שבועות: מיקי שמו מציג שלוש עוגות גבינה

06.06.11 | מיקי שמו
מיקי שמו קונדיטור
לפרטים נוספים
0
0
SHARES

חג השבועות הוא הזדמנות מצויינת לאפות ולאכול עוגות גבינה. הנה שלוש אופציות שאני אוהב במיוחד

ריבועי עוגת גבינה חמה

 

חומרים 

 

לתחתית בצק פריך (עבור 2 תחתיות)

200 גרםחמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר (100 גרם) סוכר

1 ביצה

3 כוסות (420 גרם) קמח

1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

 

לפירורי הבצק (שטרויזל)

100 גרםחמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כוס (140 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

 

למלית גבינה

1 ק"ג  גבינה לבנה 5% שומן

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל איכותית

 

הכנת התחתית

מעבדים את כל החומרים לבצק במעבד מזון. מהדקים אותו בידיים לתחתית התבנית. דוקרים במזלג ושומרים במקפיא.

 

הכנת הפירורים

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים (לחיצות קצרות), עד לקבלת פירורי בצק. שומרים במקרר עד השימוש. מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

הכנת המלית ואפיה

טורפים היטב את כל החומרים, בעזרת מטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התחתית ומיישרים.

מפזרים את הפירורים על המלית, ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה והפירורים הזהיבו מעט (עדיין בהירים יחסית). מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

 

עוד בOnlife:

רנד גבינה אפויה

לפניכם עוגת גבינה אפויה, בגודל בינוני, שמכינים ואופים בטכניקת אפיה מעניינת: בתחתית התנור מניחים קערה עם מים. האדים שיווצרו בתנור ימנעו מהעוגה להתבקע.

 

חומרים

 

לתחתית בצק פריך

50 גרם חמאה

25 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

1 חלמון

100 גרם קמח (2/3 כוס)

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים במגי'מיקס עד לקבלת בצק.

2. נותנים לו לנוח 1/2 שעה.

3. מרדדים אותו לעובי 1/2 ס"מ.

4. אופים אפיה מקדימה 10-12 דקות בחום של 170 מעלות.

 

למלית הגבינה

1/2 ק"ג גבינה לבנה 9%

1 גביע שמנת חמוצה .

2/3 כוס סוכר -150 גר' .

2  ביצים

1 שקית  (10 גרם)  סוכר וניל

1 כף  קמח

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

1 כפית שטוחה של גרידה מחצי תפוז או לימון 

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ללא גושים (מומלץ לשלב את הקמח והפודניג בסוף).

משמנים את טבעת האפייה בדפנותיה הפנימיות ומוזגים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי מראש.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים  עד שעה וחצי.

כשהעוגה מצטננת אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר או לקשט בפירות אדומים.

שטרודל וינאי במלית גבינה וצימוקים

 

חומרים

 

לבצק

 

7 כוסות קמח

2/3 כוס שמן

1 ביצה

2 כפיות מלח

4 כפות חומץ

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה

 

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה מערבבים במהירות בינונית 10 דקות, עד קבלת בצק חלק.

מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 חלקים, אותם מכדררים לכדורים. 

את הכדורים מכניסים למקרר כשהם מכוסים בניילון נצמד למשך כמחצית השעה.

 

מילוי גבינה

 

1/2 ק"ג גבינה  כחושה מסוג : גבינה לאפייה,גבינת כנען,טוב טעם.

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס צימוקים לבנים

3 כפות קמח לבן

 

אופן ההכנה 

לערבב הכל יחד

 

עריכה

 

את כדור הבצק מותחים על גבי בד שמונח על שולחן העבודה.  מבצעים זאת במשך מספר דקות עד שהבצק דק ככל שניתן.  על גביו מטפטפים מעט שמן בעזרת מברשת. בחלק הקרוב אלינו מניחים את מילוי הגבינה ומגלגלים בעזרת סדין הבד.

מברישים מרגרינה מומסת ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך 40 דקות.

הכי מחופשות באתר