החומרים ל-12 מאפינס בתבנית שקעים

400 גרם (3 קישואים גדולים או 6 קטנים) פרוסים דק על קליפתם

50 גרם (1/2 כוס) קמח תירס

70 גרם (1/2 כוס) קמח

1½ כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר (לא חובה)

2 ביצים

1 גביע יוגורט

1/3 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר

1 גליל גבינת פרומעז מפוררת גס

 

לקראמבל:

100 גרם (כ-3/4 כוס) קמח

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

מלח

 

עוד בOnlife:

אופן ההכנה

* מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (או משמנים היטב ומקמחים).

* מכינים קראמבל: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורים. מכסים ושומרים במקרר.

* מכינים את תערובת המאפינס ואופים: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר בקערה.

* בקערה נפרדת טורפים ביצים עם שמן ויוגורט. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים קישואים ופרומעז ומערבבים קלות.

* יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מלמעלה את תערובת הפירורים.

* אופים 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)

גיוונים:

• ממירים את הפרומעז בגבינת פטה מפוררת.

• מוותרים על הקראמבל ומקשטים את המאפים בפרוסות דקות של קישוא ומלח גס.

 

מתוך: גליון יולי 2011 של "על השולחן".

להזמנת מנוי למגזין "על השולחן" חייגו  03-6488898

או לחצו כאן