מתכון: מאפינס קישואים וגבינת עיזים
החומרים ל-12 מאפינס בתבנית שקעים
400 גרם (3 קישואים גדולים או 6 קטנים) פרוסים דק על קליפתם
50 גרם (1/2 כוס) קמח תירס
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1½ כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר (לא חובה)
2 ביצים
1 גביע יוגורט
1/3 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
1 גליל גבינת פרומעז מפוררת גס
לקראמבל:
100 גרם (כ-3/4 כוס) קמח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מלח
עוד בOnlife:
אופן ההכנה
* מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (או משמנים היטב ומקמחים).
* מכינים קראמבל: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורים. מכסים ושומרים במקרר.
* מכינים את תערובת המאפינס ואופים: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר בקערה.
* בקערה נפרדת טורפים ביצים עם שמן ויוגורט. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים קישואים ופרומעז ומערבבים קלות.
* יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מלמעלה את תערובת הפירורים.
* אופים 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)
גיוונים:
• ממירים את הפרומעז בגבינת פטה מפוררת.
• מוותרים על הקראמבל ומקשטים את המאפים בפרוסות דקות של קישוא ומלח גס.
מתוך: גליון יולי 2011 של "על השולחן".
להזמנת מנוי למגזין "על השולחן" חייגו 03-6488898
או לחצו כאן