מאלאי קופטה הודי - וטבעוני
לחמניות עם טוויסט
close
כשהיום המאושר בחייך הופך לסיוט
בלי חשבון
ריצה? לא לרזות בלבד
לא כמו כולן
השתמשה בנשיות שלה נגד שוטר
מורידים את המסכות
למה בתור חילונית ילדתי בבני ברק
גברים אוהבים ויברטורים?
האהבה מנצחת
תאנים טריות אפויות עם פיסטוקים וגבינת עיזים
התמונה שהרגיזה אמהות. ובצדק
הגברת הראשונה של הטוויטר
תמונת היום: רופאים מצטלמים עם יולדות
שער היסטורי
העולם שייך לצעירות

דלורית: מתכונים מפנקים

0
0
SHARES

לדלורית יש יחסי ציבור פחות טובים מאחותה הדלעת - אבל טעמה נפלא והיא מתאימה לאינספור תבשילים ומאפים

מכירים את המצב בו המקרר כמעט בוואקום ומכיל מרכיב אחד בשפע? זה יכול להיות כרובית או כרוב, עגבניות שנשארו מהשקשוקה, תפוחי אדמה או המון גבינה לבנה. מה עושים עם השאריות? מנסים להרכיב ארוחה יצירתית. במקרה של דלורית - אותו ירק ממשפחת הדלועים, אמנם זוכה לתהילה פחותה מהדלעת למרות שטעמו נפלא לא פחות. מאחר שהמרקם שלו דומה, כמעט בכל מתכון אפשר להחליף דלעת, בדלורית.

דלורית בתנור
מרכיבים:
דלורית
שתי כפות שמן זית
שתי כפות סויה
מלח אטלנטי

ההתקנה:
שוטפים היטב את הדלורית השלמה מבחוץ
פורסים את החלק הצר לפרוסות בינוניות
חותכים את העיגול – חותכים מסביב לגרעינים

בתבנית אפיה שטוחה וגדולה מפזרים מלח גס ופלפל גרוס ומעל מניחים את הפרוסות יפה
מזלפים שמן זית וסויה. מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור על חום בינוני לכ-30 דקות (הופכים אחרי חצי מהזמן), או עד שמתרכך.

 


צילום: shutterstock

 

מרק דלורית

מרכיבים: 
דלורית שלמה קלופה, וחתוכה לחתיכות גסות
בצל בינוני קלוף וחתוך
תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך
מלח
פלפל שחור
כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ
קורט מוסקט טחון
מים

ההתקנה:
מניחים את מרכיבי המרק בסיר גדול ומכסים במים פלוס כוס
מרתיחים על אש גבוהה
אחרי הרתיחה מורידים לאש בינונית, מכסים ומבשלים עד שהכל מתרכך
מניחים לתערובת להתקרר
טוחנים: בעזרת מוט בלנדר טוחנים את תכולת הסיר עד שמרקם אחיד
או בעזרת בלנדר: מעבירים למיכל הבלנדר חצי כמות ירקות ומכסים במים ומפעילים בפולסים עד למרקם אחיד
את המרק הטחון מעבירים דרך מסננת
הצעת הגשה: שמנת חמוצה ועלי טימין

 


צילום: shutterstock

 

פסטה בדלורית ושמנת
מרכיבים:
חבילה פסטה
חצי מיכל שמנת לבישול 10-32% - לפי הטעם
בצל בינוני קלוף וקצוץ
רבע דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
קורט מוסקט
מלח
פלפל גרוס
שתי כפות שמן לטיגון
מים לאידוי

ההתקנה:
בסיר עם מים רותחים מאדים את הדלורית עם מסננת אידוי עד לריכוך ראשוני
מחממים שמן במחבת
מאדים בצל עד לשקיפות
מוסיפים דלורית ומבשלים כמה דקות
מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים
מוסיפים שמנת ומערבבים, מוסיפים מעט מוסקט

מבשלים פסטה על פי הוראות היצרן
מסננים ומשאירים חצי כוס מי בישול בצד

מוסיפים מי בישול  למחבת עם השמנת ומבשלים שתי דקות עד רתיחה
מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים

מחפשים עוד מתכונים מיוחדים? עקבו אחרינו גם בפייסבוק
מתכונים מיוחדים
הכי מחופשות באתר