בטטות תמיד היו בשבילי כמו הבת היותר מוצלחת של משפחת תפוחי האדמה- יש לה אישיות כובשת, טעם מעולה ומראה טוב.היא משתלבת טוב בלביבות, פשטידות, פירה ואפילו צ'יפס ונותנת להם טוויסט של מתיקות מעודנת.בתור רוטב לפסטה היא לדעתי מושלמת, רוטב כתום סמיך ועשיר, שמשתלב טוב גם עם שלל מאכלים אחרים כגון:לזניות, קנלוני, רוטב לבורקס או מאפים מלוחים דומים. בקיצור אפשר להוסיפו לכל מנה שרוצים.

 

מצרכים ל- 5 מנות

500  גרם פסטה פנה

2  בטטות בנוניות

4-6  שיני שום

בצל גדול

שמנת צמחית לבישול

כף בזיליקום קצוץ

 

צילום: shutterstock

 

אופן ההכנה:

קולפים וחותכים לרבעים את הבטטות, מבשלים אותם עד שהן מתרככות ,מורידים מהאש ,מסננים מהמים, שומרים בצד כוס אחת עם מי הבישול של הבטטה.

מועכים את הבטטה לפירה. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל השקית.

 

בינתיים כשהפסטה מתבשלת קוצצים את הבצל והשום מחממים את המחבת

עם קצת שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את הפירה בטטה, בזיליקום והשמנת ומערבבים.  

 

מוסיפים בהדרגה לפי הסמיכות של הרוטב את מי הבישול של הבטטה ששמרנו קודם בצד. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מי בישול ואם הרוטב דליל מדי אז מנמיכים לאש קטנה ומערבבים עד שהבטטה תספוג אליה את הנוזלים .מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומורידים מהאש. מסננים את הפסטה מהמים ומרכיבים מנה לתפארת