שיבולת שועל מכילה מכיל כמות גדולה של ויטמינים, חומצה פולית החשובה בעיקר לילדים ונשים הרות , סידן, אבץ, ברזל, אשלגן, מכיל מרכיבים חלבוניים חיוניים, סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים החשובים לשיפור תמונת שומני הדם (מסייע בהורדת ערכי טריגליצרידים וכולסטרול) , הסיבים משרים תחושת שובע ומסייעים בתחזוקת מערכת העיכול ושיפור התפקוד שלה. לשיבולת השועל ערך גליקמי נמוך - זה אומר שאכילתו מעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה, תכונה זו הופכת אותו לבעל ערך לאנשים המעוניינים לרדת במשקל ולחולי סכרת. תכולת הסיבים אף מסייעת במניעת עצירות (אחת התופעות הנפוצות היום כתוצאה מהתזונה המערבית), נפיחות, הצטברות גזים ועוד.

 

גרנולה מלוחה

החומרים:

2 1\2 כוסות שיבולת שועל עבה

3 כפות שומשום

3 כפות גרעיני דלעת

2 כפות גרעיני חמניות

2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית גרגירי כוסברה כתושה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית זרעי כמון

1 כף מלח-ים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד ומשטחים בתבנית אפייה גדולה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, למשך כ- 20 דקות. מערבבים מדי פעם תוך כדי האפייה.

מצננים ושומרים בצנצנת אטומה היטב.

הגרנולה המלוחה מצוינת כתוספת  לסלטים שונים.

 

צילום: אסף פרידמן 

 

סלקים ממולאים שיבולת שועל וצימוקי אוכמניות

החומרים:

8 סלקים בינוניים קלופים

1 כוס שיבול שועל שלמה שהושרתה לילה במים

שליש כוס צימוקי אוכמניות

1 גזר מקולף ומגורר

חצי כוס עשבי תיבול קצוצים - נענע, פטרוזיליה, שמיר

1 כפית מלח-ים

חצי כפית פלפל שחור טחון

 

לרוטב:

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

חצי פלפל חריף קצוץ

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

3 כוסות ציר ירקות או מים

מיץ מ-1 לימון סחוט

 

אופן ההכנה:

חותכים את הסלקים בשליש העליון לרוחב ומוציאים את התוך בעזרת כף פריזיאן. משאירים דפנות של 2 ס"מ בערך.

מבשלים את שיבולת השועל בהרבה מים וחצי כפית מלח עד שהיא מתרככת לדרגת אל-דנטה. מסננים. בקערה מערבבים שיבולת שועל, צימוקי אוכמניות, עשבי תיבול, גזר, ותבלינים.

ממלאים את הסלקים.

להכנת הרוטב: כותשים מעט את גרגירי הכוסברה, מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר רחב, מביאים לרתיחה, מוסיפים פנימה את הסלקים הממולאים, מכסים את הסיר מנמיכים מעט את האש ונותנים להם להתבשל כשעה. מדי פעם מוזגים מהרוטב על הסלקים המתבשלים.

 

צילום: אסף פרידמן 

 

קציצות קינואה שיבולת שועל וירקות

חומרים לכ- 16 קציצות:

1 כוס קינואה

2\1 כוס שיבולת שועל דקה

1 בצל קצוץ

1 בטטה בינונית קלופה

1 קישוא או זוקיני

1 גזר קלוף

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח-ים

חצי כפית פלפל שחון טחון

חצי כפית תבלין חוויאג' למרק

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הקינואה ב-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים עד ספיגת כל הנוזלים.

את הבטטה הקישוא והגזר מגרדים על פומפיה ומעבירים לקערה.

מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שיזהיב. מצננים.

מוסיפים את הקינואה המבושלת לקערת הירקות וכן את הבצל המאודה, שיבולת השועל ,הטחינה והתבלינים. יוצרים מן התערובת קציצות בגודל כף היד לערך, מניחים על נייר אפייה משומן, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים כחצי שעה עד שהקציצות מזהיבות.

מומלץ להגיש עם טחינה וסלט ירוק.

 

צילום: אסף פרידמן 

 

*לימור היא בשלנית באתר יאמי - המאגד בשלנים ביתיים מצוינים מכל הארץ 

לעמוד המתכונים של לימור