אז למה בחרנו בבורגול?

הבורגול נודע כמאכל ים תיכוני המשמש לסלטים, בישולים, טיגונים ועוד. הוא מאוד מאפיין את המטבח העשיר שלנו. בורגול הוא בעצם גרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה. הוא מוזכר בתנ"ך ונעשה בו שימוש כבר אלפי שנים. בימינו ניתן להשיג אותו כמעט בכל סופר, הוא קל להכנה, משביע, סופח טעמים בצורה נפלאה ובריא מאוד.

 

הבורגול עשוי מחיטה ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים התורמים לפעילות מערכת העיכול, עוזרים בהורדת כולסטרול ובהורדת רמת הסוכר בדם. בנוסף, מכיל הבורגול סידן, ברזל, ויטמין Bואשלגן, התורמים לפעילות תקינה וטובה של הגוף.

 

סלט בורגול וחצילים – כ-3  מנות

מרכיבים:

1 חציל בינוני חתוך לקוביות כ-2*2 ס"מ

1 כוס בורגול עבה מושרה כשעתיים במים ומסונן

4 בצלים ירוקים קצוצים

חופן עלי נענע ללא הגבעול קצוצים

חופן פטרוזיליה ללא הגבעול קצוצים

1/4 כוס שמן זית

לימון סחוט

חצי כפית מלח

 

ההכנה:

לטגן את החצילים עד להזהבה

בקערה – לערבב את כל המרכיבים יחד עם החצילים המטוגנים ולהוסיף תיבול לפי הטעם

 

*ניתן לגרד מלמעלה בולגרית לפני ההגשה

 

צילום: שולי ורינת

 

פלפלים ממולאים בבורגול – 4 מנות

מרכיבים למילוי:

4 פלפלים צבעוניים בגודל בינוני

200 גרםבורגול עבה

2 בצלים בינוניים מטוגנים

כוס גרגרי תירס

צרור כוסברה קצוץ

חצי כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה מלח

1 כף רסק עגבניות

1 כף שטוחה פפריקה

 

לערבב את כל החומרים בקערה ולמלא את הפלפלים עד 3/4 גובה

 

מרכיבים לרוטב:

1 קילו עגבניות בשלות מגורדות בפומפייה גסה

1 כף פפריקה

4 כפות שמן

1 כפית שום כתוש

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

 

לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.

להעמיד את הפלפלים בסיר עמוק וקטן (שיעמדו יציבים בפנים)

לשפוך מעליהם את הרוטב ולכסות את הסיר

לבשל על אש הנמוכה כ – 45 דקות עד שעה

צילום: שולי ורינת

 

לביבות ירק עם בורגול – כ-15 לביבות

מרכיבים:

1 כוס בורגול דק מושרה כשעתיים ומסונן היטב (רצוי לסחוט את הנוזלים עם הידים)

1 תפ"א גדול / 2 קטנים

1 בצל גדול / 2 קטנים

1 בטטה בינונית

2 גזרים

1 קישוא

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

 

ההכנה:

לגרד בפומפייה גסה את כל הירקות לקערה. להוסיף את שאר המרכיבים

לחמם במחבת שמן בגובה כ 1.5 ס"מ

ניתן להניח בעזרת כף את הבלילה במחבת ולטגן על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים

 

להניח על נייר סופג

 

צילום: שולי ורינת

 

שולי ורינת הן בשלניות באתר יאמי - המאגד בשלנים ביתיים מצוינים מכל הארץ 

למטבח של שולי ורינת