חג רודף חג, משתה וארוחה, עוד פיקניק ועל האש. למרות היותי טבעונית – בריאותנית, לא אשבית את שמחת החג במאמר  קודר על נזקי הבשר.

הפעם, ברצוני להציג לארוחת עצמאותנו, חלופות בריאות וטעימות לממרחים החובקים את הבשר או את הפיתה. מומלץ להשקיע בממרחים תוצרת בית ולא להיכנע לחלופות המסחריות. כך לפחות תוכלו למזער נזקים על ידי הפחתת כמויות הסוכר, המלח ולשלוט בכמויות השומן הלא בריא.

 

אם תקדישו מעט זמן להכנת ממרחים פשוטים אלה, תוכלו להכין בקלות (ובזול!) תערובות שונות ומגוונות, ליצור מרקמים וטעמים מיוחדים וכל זאת ללא תוספות מלאכותיות, חומרים משמרים או צבעי טעם וריח. כבונוס, תקבלו 6 ממרחים שיהפכו את הפיקניק/ארוחה שלכם לבריאה יותר, עשירה בנוגדי חמצון, בפחמימות איכותיות ובשלל אנזימים, ויטמינים ומינרלים שייספגו ביעילות בגוף ולא יותירו אתכם עם תחושת הנפיחות והכבדות המאפיינת ארוחות מעין אלה.

 

שימו לב: העיקרון לכל הממרחים אחיד ופשוט: קחו את כל המרכיבים הרשומים וטחנו בבלנדר או במעבד מזון עד קבלת המרקם הרצוי.

הנה 6 הצעות שישמחו את הפיתה/צלחת  שלכם, ואפילו ממרח מתוק שישמח את הילדים:

 

ממרח פטרוזיליה - מתאים במיוחד לירקות קלויים בגריל

חופן אגוזי מלך מושרים 5 שעות לפחות ומסוננים מנוזלים

שן שום

שליש כוס שמן זית

מעט מלח אטלנטי

כפית לימון

 

 

ממרח טופו – בן לוויה נהדר לפטריות פורטובלו על האש

נתח טופו רך אורגני חתוך לקוביות

1 בצל קטן קצוץ מטוגן יחד עם  2 שיני שום קצוצות

1 כף חומץ תפוחים

1 כף ממרח מיסו

1 כף חרדל אורגני

2 כפות עשבי תיבול טריים - שמיר, בזיליקום, תימין, פטרוזיליה, כוסברה

מעט מלח אטלנטי

 

 

טפנד (ממרח) זיתים – הולך טוב עם קרעי פיתה בגריל

כוס זיתים שחורים איכותיים מגולענים

כפית חרדל אורגני

חופן של עלי פטרוזיליה ובזיליקום ופטרוזיליה

2 שיני שום קלופות

חצי כוס שמן זית משובח

 

 

ממרח שעועית –מעט כבד, אך יספק את מי שלא רוצה לאכול בשר ועדיין ליהנות

כוס שעועית אדומה או שחורה מבושלת לאחר השריה
מיץ מחצי לימון
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

כף רוטב סויה תמרי
4 כפות מים
כפית כמון

שן שום גדולה

חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית שטוחה של מלח אטלנטי

 

 

ממרח כתום - נפלא כדיפ לירקות טריים

כוס עדשים כתומות מושרות ומבושלות

 3 כוסות מים

 3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון שלם

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

חצי כפית מלח אטלנטי
 

אופן ההכנה:

1.    מבשלים את העדשים במים עד שהעדשים מתרככות במשך חצי שעה.

2.    מוסיפים את השום והלימון לעדשים

3.    מתבלים בכורכום, כמון ומלח מערבבים ומצננים.

 

לילדים- שוקולד ביתי

השוקולד הזה עשיר בברזל ומגנזיום בזכות השקדיה ואינו מכיל כמויות של שומנים מוקשים וסוכר מעובד.

3 כפות ממרח שקדיה/שקדימון

2 כפות קקאו לא ממותק

1 כף מייפל טבעי

 

 

*אפשר להוסיף לתערובת קמח שקדים ופתיתי קוקוס ולהכין כדורי שוקולד ולצפות במה שאוהבים