מה צריך?

לבצק: 

113 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה אחת

כפית מלח 

50 גרם קמח אורז מלא

155 קמח דורה לבנה (סורגום)

75 גרם שקדים טחונים

33 גרם קמח טפיוקה

100 גרם קמח תפוחי אדמה

20 גרם קורנפלור

10 גרם גומי קסנטן

 

לריבת הבצל: 

?3 בצלים לבנים גדולים

כוס יין לבן

 

למילוי:

100 גרם גבינת גרוייר מגוררת 

2 ביצים

מיכל שמנת לבישול 

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט אגוז מוסקט

?

?איך מכינים??

?בקערת המיקסר מניחים את החומרים היבשים יחד עם החמאה, ומפעילים במהירות נמוכנה עד לקבלת בצק חולי. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים אותו לכדור אחיד. עוטפים ומניחים במקרר.

?

קולפים ופורסים את הבצלים לרצועות דקות. מניחים אותן בסיר בינוני כבד ומבשלים באיטיות עד שהבצל רך וזהוב מאוד- מדי פעם מוסיפים מעט מהיין. חשוב להקפיד לערבב מידי פעם את הבצל שבסיר כדי שלא ידבק לתחתית. 

?

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעובי של כחצי סנטימטר ומרפדים תבנית של פאי. 

מכניסים את התבנית עם הבצק חזרה למקרר. 

?

מכינים את המילוי - בקערה טורפים את הביצים יחד עם השמנת, הגבינה והתיבול.  

?

מוציאים את התבנית מהמקרר, מעבירים פנימה את ריבת הבצל ומפזרים אותה באופן שווה על פני הבצק. שופכים מעל את תערובת המילוי כמעט עד שפת התבנית. מנענעים קלות לקבלת פיזור אחיד. 

?

אופים ב- 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שמרכז הקיש יציב וזהוב. 

 

 

?

 

מפעילים את המיקסר במהירות איטית, עד לקבלת בצק במרקם חולי. מוסיפים פנימה את הביצה וממשיכים לערבב עד שהבצק אחיד. 

?

מעבירים למשטח העבודה ולשים מעט עד ליצירת כדור. 

קורצים כדורים קטנים מהבצק, משטחים אותם בכף היד, מניחים זית במרכז ועוטפים אותו היטב בבצק. מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומברישים במעט ביצה. 

?

אופים בחום של 180 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהלחמניות זהובות. 

 

לעמוד המאפים של תמר