החומרים (לתבנית פאי בקוטר 24-26 ס?מ):

לבצק:

1 ו-1/2 כוסות קמח מלא 70 אחוז

1/2 כוס שיבולת שועל עדינה

1/4 כוס קמח שקדים

1/4 כוס קמח תירס

1/4 כוס אבקת סוכר חום

3/4 כוס שמן קוקוס

כפית מיץ לימון טרי

1/2 כפית קליפת ליים מגורדת

1/2 כף חומץ תפוחים

1/4 כפית מלח

2-4 כפות מי קרח

 

למילוי:

5 תפוחי עץ טריים קלופים ופרוסים דק ( לא מהסוג הקמחי)

1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים קצוצים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

3 כפות סוכר חום

כף קורנפלור

אגוז מוסקט טרי מגורד

 

הוראות הכנה:

מכניסים למעבד המזון את כל רכיבי הבצק, פרט למים הקרים ומעבדים מספר שניות עד לקבלת מרקם פירורי, מוסיפים בהדרגה מים קרים וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק רך ונוח לעבודה.

 

מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד על גבי נייר אפייה מקומח מעט ומניחים בעדינות על גבי תבנית הפאי, מצמידים היטיב ומהדקים את הדפנות.

 

מפזרים תפוחים, אגוזים, צימוקים, סוכר חום, קורנפלור ואגוז מוסקט מגורד ומערבבים מעט.

 

מרדדים את החלק השני של הבצק ומהדקים על מלית התפוחים. מנקבים את פני הבצק ליציאת האדים.

 

אופים כ- 40 דקות בחום של 170 מעלות, פותחים את התנור ומברישים את פני הבצק בכף סוכר חום מהולה בכף מים ואופים עוד כ-10 דקות נוספות עד שפני הפאי שחומים ויפים, מוציאים מהתנור ומקררים על גבי רשת.

 

צילום: רונית טולדנו

 

לעמוד הפייסבוק של אמנות המטבח הבריא