החומרים:
·1 כוס+3 כפות קמח כוסמין מלא ומנופה
·¾ כוס קמח שיבולת שועל– מנופה
·2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
·½  כפית סודה לשתייה 
·½  כפית קינמון 
·½ כפית אבקת זנגביל טחון
·קורט אבקת ציפורן
·¼  כפית מלח אטלנטי
·120 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
·4 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
·2 כף זרעי צ'יה+6 כפות מים חמים
·½ כוס סירופ מייפל טבעי 
·½ כוס מיץ תפוחים טבעילא ממותק
·1 כפית תמצית וניל טבעית
 
תפוחים מוקפצים:
·2 תפוח גרנד סמית אחד- חתוכים לקוביות
·מיץ מחצי לימון
·גרידת לימון
·קורט קינמון
·1-2כפות סוכר קוקוס (לפי הטעם)
 
ההכנה: 
מערבבים 2 כפות זרעי צ'יה ו- 6 כפות מים חמים לרבע שעה
מערבבים בקערה את החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים.
מקפיצים על מחבת חמה את קוביות תפוחי עץ עם: מיץ מחצי לימון, גרידת לימון
קורט קינמון, 1-2 כפות סוכר קוקוס.
 
מוסיפים את התפוחים המוקפצים לבלילת המאפינס ומעבירים לתבניות שקעים משומנות במעט שמן. אופים כ-25 דקות עד שהם תפוחים ויפים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים כחצי שעה.
 
אופציונלי: מורחים מעל עם מברשת מסיליקון מייפל, נותנים לו להיספג במאפינס וממש לפני ההגשה מפזרים סוכר קוקוס מעל.
 
המתכון מתוך סדנת "מארחות בריאות"