בהמשך הכרתי בחור ישראלי. הכרנו תוך כדי עבודה ובשיחות שלנו הוא סיפר לי עד כמה הוא מתגעגע לעוגיות האמרטי של אימו שנפטרה שנים קודם לכן. הוא חזר ואמר שהיה משלם את כל משכורתו רק בשביל לטעום עוגייה אחת שלה, ואני שכל כך רציתי לכבוש את ליבו מהרגע הראשון יצאתי למבצע שחזור עוגייה. בין כל הישראלים שם מצאתי בחורה ממוצא טריפולטאי והתחננתי שתתקשר לאמה בארץ ותשיג לי את המתכון. לא הרפיתי עד שעשתה זאת. רכשתי את המצרכים, אפיתי את העוגיות (פעמיים! כי בפעם הראשונה לא כל כך הצליח), וקבעתי להיפגש איתו בערב בכיכר העיר אחרי העבודה. כל היום חיכיתי לראותו ולתת לו את העוגייה שחלם עליה. כך עשיתי וכך גם כבשתי את ליבו.

 

מצרכים

שקדים קלופים טחונים/אבקת שקדים

500 גרם

סוכר

400 גרם

סוכר וניל

10 גרם (1 שקית)

חלבונים

2-3

תמצית שקדים/ליקר אמרטו

5 טיפות

תמצית מי פריחת הדרים (מי זהר)

4 טיפות

לקישוט: שקדים שלמים מולבנים קלופים

1 לכל עוגייה

 

 

הוראות הכנה

מכינים בצק :

טוחנים בכמה פולסים במעבד מזון את השקדים הטחונים והסוכר רק כדי לאחד את החומרים.
מוסיפים את הווניל והתמציות ולאחר מכן את החלבונים אחד, אחד עד למרקם של בצק מרציפן.
מניחים במקרר עטוף בניילון לשעה בערך למנוחה.

מגלגלים מקשטים ואופים:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
בידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים אחידים.
נועצים שקד בכל עוגייה ואופים בין 15-20 דקות עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ומגישים - רצוי עם כוס תה עם נענע בצד.

 

צלם: דן פרץ

 

**מתוך פרוייקט "ספר העוגיות" של קונדיטוריית לחמי