כבד אווז חם על מצע משקה סויה וקרם חבושים
און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!
מצרכים ל 4 סועדים:
- 1 ק"ג חבושים בשלים מקולפים ונקיים מגרעינים, חתוכים לקוביות גדולות
- 2 יחידות תרמילי הל
- 2 ליטר משקה סויה
- 100 גרם סוכר
- קורט מלח ים
- 800 גרם כבד אווז – פרוס למנות של 100 גרם
צילום: בני גם זו לטובה
עוד מנות בפרויקט:
- קיש סלמון מעושן על בסיס קרם צמחי ורוטב טרטר
- צנצנת קרם פקאן עם שברי עוגיות על בסיס קרם צמחי
- חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר עם תחתית עבה את קוביות החבושים, סוכר, הל ומשקה סויה
- מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות או עד ריכוך מלא של החבושים
- מעבירים למעבד מזון את החבושים בלבד ומתחילים לטחון
- מוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך ומתבלים
- מחממים מחבת עם תחתית עבה וצורבים עליה את הכבד אווז
- בוזקים מעל לכבד האווז מלח גס תוך כדי צריבה על המחבת
צילום: בני גם זו לטובה
הוראות הגשה:
על גבי צלחת בינונית יש למרוח שכבה דקה של קרם חבושים, עליה להניח 100 גרם כבד אווז ומעל לשפוך עוד קרם חבושים בנדיבות. את המנה ניתן לקשט מסביב במס' חבושים שלא עברו טחינה
צילום: בני גם זו לטובה
בתיאבון!