מעדן קובה אסייתי עם קרם לימון צמחי
און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!
קובה עיראקית במילוי דגים עם טעמים אסייתים, ירקות צלויים במרווה ים תיכוני וקרם לימון על בסיס קרם צמחי (מנה ל-4 סועדים):
1. מעטפת קובה סולת:
- 2 כוסות סולת מושרת במים פושרים עד לספיגת כל הנוזלים
- חצי כפית כורוכום
- חצי כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ביצה
- כף שמן קנולה
צילום: בני גם זו לטובה
הוראות הכנה:
- לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהתאם
- ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג
- ליצור שקע בכל כדור בעזרת האצבעות ולמלא אותו במלית הדגים (הוראות הכנה בסעיף הבא)
- לסגור כל כדור מעל המלית ולהניח על נייר אפייה
- להרתיח מים ולהוסיף מעט כורכום ומלח
- להכניס את הכדורים לנוזלים ולבשל כ-15-20 דקות עד שהכדורים רכים
עוד מנות בפרויקט:
- קיש סלמון מעושן על בסיס קרם צמחי ורוטב טרטר
- צנצנת קרם פקאן עם שברי עוגיות על בסיס קרם צמחי
- חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה
2. מילוי דגים:
- 4 פילטים של דג לפי בחירה, מומלץ בס או מוסר קצוצים
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- בצל סגול קצוץ
- פלפל אדום קצוץ
- 2 כפיות רוטב סויה
- 2 כפיות רוטב צ'ילי
- קצת פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד
3. ירקות צלויים:
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
- 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
- 2 כפות זיתי קלמטה
- חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסא
- 2 שיניי שום פרוסות
- 2 כוסות תרד טרי
- כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
להקפיץ את כל המרכיבים ביחד עד להכנה הרצויה
צילום: בני גם זו לטובה
4. קרם לימון :
- 2 בצלים לבנים מבושלים במים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי כוס קרם צמחי
- כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגרים
- רבע כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע עד חצי כוס מים פושרים
הוראות הכנה:
- לטחון את כל המרכיבים לקרם חלק
- לחמם בסיר ולהוסיף מים בהתאם, שלא יהיה דליל
5. ירקות מוקפצים:
- שתי כוסות של תרד טרי
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
- 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
- 2 שיניי שום פרוסות
- 2 כפות זיתי קלמטה
- חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כף של אורגנו טרי
- רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- להכניס את כל המרכיבים למחבת חמה
- להקפיץ עד רמת הבישול רצויה
6. הרכבת המנה:
בצלחת הגשה למזוג חלק מהקרם לימון, במרכז הצלחת להוסיף מעט מתערובת הירקות ולהוסיף כ-2 עד 3 כדורי קובה דגים.
צילום: בני גם זו לטובה
בתיאבון!